Annonse


Dette er ALT du må vite om Apples lanseringer – disse kan installere iOS 14

For en pressekonferanse fra Apple i kveld.

Oppdatert, 21:25:

iOS 14 og iPadOS 14 kan lastes ned av utviklere. Vi prøver å få tilgang, men serverne er så langt sprengt.

Den offentlige beta-testen starter senere i sommer, vi tror neste måned.

Dette var Apples viktigste pressekonferanse på 20 år

Det viktigste endte ikke opp med å være iOS 14, men macOS. Først avslørte de et helt nytt grensesnitt med Big Sur, der absolutt alt er endret, men det var ikke den største overraskelen.

Det store er at Apple endelig har varslet overgangen til egen ARM-plattform (Apple Silicon) også på Mac, noe som gir mange fordeler, inkludert bedre ytelse og batterilevetid, og ikke minst: tilgang til millioner av iOS og iPadOS-apper.

Vi må også nevne et helt annet produkt, AirPods og AirPods Pro, for sistnevnte får avansert 3D-lyd og det legges til støtte for automatisk hand-off til andre enheter bare ved å være i nærheten. Endelig er det slutt på å besøke Bluetooth-innstillingene hver gang.

Selskapet avslørte ingen nye maskiner, men gir utviklerne mulighet til å handle en A12Z-maskin i Apple TV-forkledning.

Beta-test informasjon – iOS 14

Førlanseringsversjonen av iOS 14 for utviklere er tilgjengelig for medlemmer av Apples utviklerprogram på developer.apple.com fra og med i dag, og et offentlig betaprogram blir tilgjengelig for iOS-brukere neste måned på beta.apple.com.

Nye programvarefunksjoner vil være tilgjengelig til høsten som en gratis programvareoppdatering for iPhone 6s og nyere. Du finner mer informasjon på visit apple.com/ios/ios-14-preview. Funksjoner kan bli endret. Enkelte funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige i alle områder eller for alle språk.

Beta-test informasjon – iPadOS 14

Førlanseringsversjonen av iPadOS 14 for utviklere er tilgjengelig for medlemmer av Apples utviklerprogram på developer.apple.com fra og med i dag, og en offentlig beta blir tilgjengelig for iPad-brukere neste måned på beta.apple.com.

Nye programvarefunksjoner blir tilgjengelige i høst som en gratis programvareoppdatering for iPad Air 2 og nyere, alle iPad Pro-modeller, iPad (5. gen.) og nyere og iPad mini 4 og nyere. Du finner mer informasjon på apple.com/ipados/ipados-preview/.

Beta-test informasjon – macOS Big Sur

Førlanseringsversjonen av macOS Big Sur for utviklere er tilgjengelig for medlemmer av Apples utviklerprogram fra i dag på developer.apple.com, og et offentlig betaprogram vil være tilgjengelig for Mac-brukere neste måned på beta.apple.com. macOS Big Sur blir tilgjengelig i høst som en gratis programvareoppdatering.

Du finner mer informasjon og oversikt over kompatible Mac-modeller på apple.com/macos/bigsur-preview. Funksjoner kan bli endret. Enkelte funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige i alle områder eller for alle språk.

iOS 14 – Apple pressemelding

Apple presenterte i dag iOS 14, som introduserer den største oppdateringen av Hjem-skjermsidene noensinne med flotte widgeter med ny design og appbiblioteket, en ny måte å trykke seg inn i App Store på med App Clips, kraftige oppdateringer av Meldinger og annet. 

De nye widgetene viser informasjon til rett tid med et blikk og kan festes i ulike størrelser på alle Hjem-skjermsider. Brukerne kan lage en Smart stabel av widgeter, som bruker intelligens på enheten til å fremheve den riktige widgeten basert på klokkeslett, sted og aktivitet. 

Widgets i iOS 14 og iPadOS 14.

Hjem-skjermsidene kan vise widgeter som er tilpasset for jobb, reise, sport, underholdning og andre interesseområder. På slutten av Hjem-skjermsidene er appbiblioteket, et nytt område som automatisk organiserer alle brukernes apper i en enkel visning som er lett å navigere i, og som intelligent fremhever apper som kan være nyttig i øyeblikket. Brukerne kan velge hvor mange Hjem-skjermsider som skal vises, og enkelt skjule sider for å få raskere tilgang til appbiblioteket. Innkommende FaceTime-anrop og anrop og Siri-samhandlinger får en helt ny, kompakt design som lar brukerne fortsette med det de holder på med. Med Bilde i bilde-støtte kan iPhone-brukere nå se en video eller utføre et FaceTime-anrop mens de bruker en annen app.

«iOS 14 forvandler de mest ikoniske elementene av iPhone-opplevelsen, og det starter med den største oppdateringen av Hjem-skjermen vi noensinne har gjort», sa Craig Federighi, ansvarlig for programvareutvikling hos Apple. «Med flotte widgeter med ny design på Hjem-skjermen, appbiblioteket som automatisk organiserer alle appene dine, og App Clips som oppdages raskt og enkelt, blir iPhone enda kraftigere og enklere å bruke.» 

En App Clip er en liten del av en appopplevelse designet for å bli oppdaget i det øyeblikket du trenger den. App Clips er knyttet til et bestemt produkt eller en bestemt virksomhet, og lastes innen få sekunder for å fullføre en bestemt oppgave, for eksempel å leie en scooter, kjøpe en kaffe eller betale for parkering. De kan enkelt oppdages og anvendes ved å skanne en ny Apple-designet App Clip-kode1, via NFC-koder og QR-koder eller deles i Meldinger eller fra Safari, og alle har sikkerheten og personvernet du forventer fra apper.

Meldinger er sentral i kommunikasjon med venner og familie, og nå er det enklere å holde kontakten og raskt få tilgang til viktige meldinger. Brukerne kan feste samtaler til toppen av meldingslisten, enkelt holde kontakten med livlige gruppetråder gjennom omtaler og innebygde svar og ytterligere tilpasse samtaler ved å angi et gruppebilde med et bilde eller en emoji. Nye Memoji-alternativer i Meldinger er mer inklusive og allsidige med ytterligere frisyrer, hodeplagg, ansiktstildekning og annet.

Kart gjør det enklere enn noensinne å navigere og utforske med nye sykkelveibeskrivelser, elbilnavigering og utvalgte byguider. Sykkelveibeskrivelser tar høyde for stigning, hvor travel en gate er, og om det er trapper langs ruten. Elbilnavigering legger til ladestopp langs en planlagt reiserute basert på bilens ladenivå og ladertyper.Guider viser en liste over interessante steder å besøke i en by, laget av et utvalg pålitelige ressurser. Samlinger er en glimrende måte å oppdage spennende nye restauranter på, finne populære attraksjoner og utforske nye anbefalinger fra respekterte merkevarer, blant annet AllTrails, Complex, The Infatuation, Time Out Group og The Washington Post blant andre.

Alle apper må nå innhente brukersamtykke til sporing.3 Senere i år vil produktsider i App Store inkludere sammendrag av utviklernes selvrapporterte personvernpraksis, vist i et enkelt format som er lett å forstå. I tillegg kan brukerne oppgradere eksisterende kontoer til Logg på med Apple, velge å dele sin omtrentlige posisjon med apputviklere i stedet for den nøyaktige posisjonen når de gir en app tilgang til stedsdata, og få enda mer informasjon om en apps bruk av mikrofonen og kameraet.

Flere funksjoner i iOS 14

 • Oversett er laget for å være den beste og enkleste appen for å oversette samtaler og tilbyr rask og naturlig oversettelse av tale og tekst blant 11 forskjellige språk.4 Med Lokal modus kan brukerne benytte alle funksjonene til appen i frakoblet modus for privat tale- og tekstoversettelse.
 • Siri utvider kunnskapen sin og svarer på komplekse spørsmål med kilder fra hele internett og kan nå sende lydmeldinger. Tastaturdiktering kjører på enheten ved diktering av meldinger, notater, e-post og annet.5
 • Hjem-appen gjør smart hjemmestyring enda enklere med nye automatiseringsforslag og utvidede kontroller i Kontrollsenter for raskere tilgang til tilbehør og scener. Adaptiv belysning for kompatible lys med HomeKit-støtte justerer automatisk fargetemperaturen i løpet av dagen, og med ansiktsgjenkjenning på enheten kan kompatible videodørklokker og -kameraer identifisere venner og familie.6 Hjem-appen og HomeKit er laget for å være private og sikre, så all informasjon om en brukers tilbehør i hjemmet har gjennomgående kryptering. 
 • AirPods kan nå bytte lyd sømløst mellom Apple-enheter med automatisk enhetsbytting.7 Romtilpasset lyd med dynamisk hodesporing gir en teaterlignende opplevelse med AirPods Pro. Ved å anvende retningsbestemte lydfiltre og hårfint justere frekvensene som hvert øre mottar, kan lyder plasseres nærmest hvor som helst i et område for å gi en oppslukende lytteopplevelse.
 • Digitale bilnøkler gir brukerne en sikker måte å bruke iPhone eller Apple Watch til å låse opp og starte bilen på. Digitale bilnøkler kan enkelt deles via Meldinger eller deaktiveres via iCloud hvis en enhet mistes, og er tilgjengelig fra i år via NFC.8 I dag lanserte Apple også den neste generasjonen med digitale bilnøkler basert på ultrabredbåndsteknologi for romforståelse fra U1-chipen, slik at brukerne kan låse opp fremtidige bilmodeller uten å ta iPhonen ut av lommen eller vesken, og blir tilgjengelig neste år.
 • Hvor er? legger til støtte for tredjepartsenheter og -tilbehør, slik at brukerne kan spore andre viktige gjenstander som har forsvunnet, i tillegg til Apple-enheter. Brukernes personvern forblir sentralt i nettverket med innebygd gjennomgående kryptering for Finn frakoblede enheter. Et spesifikasjonsutkast er tilgjengelig for tilbehørs- og enhetsprodusenter fra og med i dag.
 • Safari tilbyr en personvernrapport, slik at brukerne enkelt kan se hva slags nettstedssporing som er blokkert, sikker passordovervåking for å hjelpe brukerne med å finne lagrede passord som kan ha vært involvert i datainnbrudd, og innebygd oversettelse for hele nettsteder.9  
 • Helse har fått helt nye funksjoner for å administrere søvn, bedre forstå lydnivåer som kan påvirke hørselen, og en ny Helsesjekkliste – et sentralt sted der du kan administrere helse- og sikkerhetsfunksjoner – inkluderer Nødanrop (SOS), Nødinfo, EKG, Fallregistrering og annet.10 Helse har også fått støtte for nye datatyper for bevegelse, helsejournaler, symptomer og EKG.
 • Vær-appen og -widgeten holder brukerne oppdatert om ekstreme værhendelser10 og en ny nedbørsgraf for den neste timen viser nedbør minutt for minutt når det er meldt regn.11
 • Tilgjengelighetsfunksjoner omfatter Tilpassing av hodetelefoner, som forsterker lyd for å hjelpe musikk, filmer, telefonsamtaler og podkaster til å høres skarpere og klarere ut, og tegnspråkregistrering i gruppesamtaler i FaceTime, som gjør personen som bruker tegnspråk, mer fremtredende i en videosamtale.12 VoiceOver, bransjens ledende skjermleser for blinde, gjenkjenner nå automatisk hva som vises visuelt på skjermen, slik at flere apper og nettopplevelser blir tilgjengelige for flere mennesker.

iPadOS 14

I dag ga Apple en forhåndsvisning av iPadOS 14, med nye funksjoner og design som utnytter de unike egenskapene til iPad og den store Multi-Touch-skjermen. iPadOS 14 introduserer en splitter ny kompakt design for innkommende FaceTime- og telefonanrop, Siri-samhandlinger og Søk, slik at brukere kan konsentrere seg om oppgaven for hånden.

Apper har fått nye sidepaneler og verktøylinjer som samler kontroller på ett sted, som gjør dem mer effektive og kraftige enn noen gang. Nye Apple Pencil-funksjoner, inkludert Skrible for iPad, gjør det mulig å jobbe med håndskrevne notater på en helt ny måte, og ARKit 4 har en helt ny Depth API som gjør det mulig for utviklere å inkludere enda kraftigere funksjoner i appene sine.

«Med iPadOS 14 gleder vi oss over å bygge på den egenartede iPad-opplevelsen og levere funksjonalitet som hjelper kunder med å øke produktiviteten, være mer kreative og more seg enda mer», sier Craig Federighi, ansvarlig for programvareutvikling hos Apple. «Med ny kompakt design for systemsamhandling og ny appdesign spesielt tilpasset iPad, enda bedre noteringsfunksjoner med Apple Pencil og kraftigere AR-opplevelser, leverer iPadOS 14 en utrolig opplevelse som er i en klasse for seg.»

Den splitter nye kompakte designen for innkommende FaceTime- og telefonanrop, Siri-samhandlinger og Søk er spesielt nyttig på iPad, og den hjelper brukere med å konsentrere seg om oppgaven for hånden. Innkommende FaceTime- og telefonanrop vises nå som et slankt banner, slik at de ikke tar opp hele skjermen. Det gjør det enklere å besvare anropet med et raskt trykk eller avvise det med et sveip og fortsette med det du holdt på med. Siri vises nå nederst på skjermen når det aktiveres, noe som gjør det mulig for brukere å sømløst bruke informasjon på skjermen når en forespørsel gis, og det forsvinner raskt når du åpner andre apper eller styrer musikken.

Søk på iPad har blitt bygget om fra grunnen av med iPadOS 14, og er nå det stedet der du finner praktisk talt alt, fra å finne og starte apper til å få tilgang til kontakter, filer og rask informasjon, og til å få svar på vanlige spørsmål om personer eller steder. Med den nye kompakte designen kan brukerne starte et søk fra hvor som helst, uten å forlate appen de bruker. Nettsøk er enda kraftigere og mer presise. De gir mer relevante forslag mens brukerne skriver, og de får opp søkeresultatene med bare et trykk.
Nydesignede sidepaneler i mange apper, inkludert Bilder, Filer, Notater, Kalender og Apple Music, samler navigering på ett sted. Det gjør det enklere enn noensinne å navigere i apper, samtidig som innholdet forblir i fokus. I tillegg gir forenklede verktøylinjer og nye nedtrekksmenyer tilgang til appkontroller på ett sted. 

Flere funksjoner i iPadOS 14

 • Nye widgeter med vakker design presenterer aktuell informasjon som kan ses med et øyekast, og brukerne kan velge en smart stabel med widgeter som bruker enhetsbasert intelligens til å vise riktig widget basert på omstendigheter som tid, sted og aktivitet. 
 • Meldinger er sentral i kommunikasjon med venner og familie, og nå er det enklere å holde kontakten og raskt få tilgang til viktige meldinger. Brukerne kan feste samtaler til toppen av meldingslisten, enkelt holde kontakten med livlige gruppetråder gjennom omtaler og innebygde svar og ytterligere tilpasse samtaler ved å angi et gruppebilde med et bilde eller en emoji. Nye Memoji-alternativer i Meldinger er enda mer inkluderende og mangfoldige, med ytterligere hårfrisyrer, hodeplagg, ansiktsplagg og annet.
 • Siri utvider kunnskapen, hjelper deg med å finne svar over hele internett og kan nå sende lydmeldinger. Tastaturdiktering kjører på enheten ved diktering av meldinger, notater, e-post og annet.3
 • Kart gjør det enklere enn noensinne å navigere og utforske med nye sykkelveibeskrivelser og kuraterte bysamlinger. Sykkelveibeskrivelser tar høyde for stigning, hvor travel en gate er, og om det er trapper langs ruten. Samlinger viser en liste over interessante steder å besøke i en by, laget av et utvalg pålitelige ressurser, en glimrende måte å oppdage spennende nye restauranter på, finne populære attraksjoner og utforske nye anbefalinger fra respekterte merkevarer, blant annet AllTrails, Complex, The Infatuation, Time Out Group og The Washington Post blant andre.
 • Hjem-appen gjør smart hjemmestyring enda enklere med nye automatiseringsforslag og utvidede kontroller i Kontrollsenter for raskere tilgang til tilbehør og scener. Adaptiv belysning for kompatible lys med HomeKit-støtte justerer automatisk fargetemperaturen i løpet av dagen, og med ansiktsgjenkjenning på enheten kan kompatible videodørklokker og -kameraer identifisere venner og familie.Hjem-appen og HomeKit er laget for å være private og sikre, så all informasjon om en brukers tilbehør i hjemmet har gjennomgående kryptering. 
 • Safari tilbyr nå en personvernrapport, slik at brukere enkelt kan se hva slags nettstedssporing som er blokkert, sikker passordovervåkning for å hjelpe brukerne med finne lagrede passord som kan ha vært involvert i datainnbrudd, og innebygd oversettelse for hele nettsider.5
 • Tilgjengelighetsfunksjoner omfatter Tilpassing av hodetelefoner, som forsterker eller demper bestemte frekvenser for å få musikk, filmer, telefonsamtaler og podkaster til å høres skarpere og klarere ut, og tegnspråkregistrering i gruppesamtaler i FaceTime, som gjør personen som bruker tegnspråk, mer fremtredende i en videosamtale.6 VoiceOver, bransjens ledende skjermleser for blinde, gjenkjenner nå automatisk hva som vises visuelt på skjermen, slik at flere apper og nettopplevelser blir tilgjengelige for flere mennesker.

macOS Big Sur

Apple viste i dag frem macOS Big Sur, den nyeste versjonen av verdens mest avanserte operativsystem for datamaskiner. macOS Big Sur har fått en elegant design som er helt ny, men som du samtidig kjenner igjen fra tidligere. Safari har fått en rekke nye funksjoner, inkludert en startside som kan tilpasses, funksjonelle faner med elegant design, raske og enkle oversettelser og en ny personvernrapport. Med den oppdaterte Meldinger-appen kan Mac-brukere sende og motta mer personlige og uttrykksfulle meldinger og enkelt holde oversikt over og bruke gruppemeldinger. Kart gir også en helt ny opplevelse med oppslukende funksjoner for å utforske verden og navigere i den. 

«macOS Big Sur er en stor oppdatering som forbedrer den legendariske kombinasjonen av kraften fra UNIX med brukervennligheten fra Mac. Dette er også vår største designoppdatering på mer enn ti år», sier Craig Federighi, ansvarlig for programvareutvikling hos Apple. «Med sin moderne og rene stil, de store forbedringene av viktige apper som Safari, Meldinger og Kart samt nye personvernfunksjoner tror vi alle kommer til å sette stor pris på den unike opplevelsen de får med macOS Big Sur.»

macOS Big Sur har ny og luftig design som gjør det enda enklere å navigere, samtidig som brukeren får enda bedre kontroll. Alt fra formen på vinduenes hjørner til fargepaletten og materialene har blitt justert, og nye funksjoner gir enda mer informasjon og kraft. Symboler i Dock har blitt designet for å være i tråd med symboler på tvers av Apples økosystem, samtidig som de beholder sin unike Mac-stil. Knapper og kontroller vises når du har bruk for dem, og skjules når du ikke har det. Hele opplevelsen virker mer fokusert, ny og samtidig velkjent. Den er mindre visuell kompleks, og brukerens innhold står i fokus.

Menylinjen, som kan tilpasses, har et helt nytt Kontrollsenter som gir rask tilgang til kontroller fra skrivebordet. Varslingssenter har blitt oppdatert og har nå flere interaktive varslinger og oppdaterte widgeter i flere forskjellige størrelser, slik at brukerne får mer relevant informasjon raskere. De viktigste appene har også fått ny design, slik at det blir enklere å ha flere åpne vinduer og bruke apper.

Den største oppdateringen av Safari siden nettleseren ble lansert i 2003, har gjort verdens raskeste nettleser enda raskere med bransjeledende hastigheter1 og batteritid.Safaris raske JavaScript-motor gjør den bedre enn andre nettlesere for Mac og PC, og Safari laster i gjennomsnitt inn ofte besøkte nettsteder 50 prosent raskere enn Chrome.1 Fanene har fått ny design, slik at brukerne kan navigere raskere og mer effektivt i Safari ved å vise flere faner på skjermen og nettstedsymboler som gjør det enklere å identifisere åpne faner. Det vises også en rask forhåndsvisning av en nettside når markøren holdes over fanen.

Safari har nye funksjoner for enda bedre tilpasning når du surfer på nettet. Brukerne kan tilpasse den nye startsiden med et bakgrunnsbilde og innhold som Leseliste og iCloud-faner. Med innebygd oversettelse kan Safari registrere og oversette hele nettsteder fra syv språk med bare et klikk.3 Bedre støtte for tillegg gjør at brukerne kan tilpasse opplevelsen ytterligere, og det er enkelt å finne og laste ned Safari-tillegg i Mac App Store fra en ny kategori som inkluderer topplister og redaksjonelle anbefalinger. 

Personvernsfunksjoner har alltid vært innebygd i Safari, og en helt ny personvernrapport gir ytterligere innsikt i hvordan Safari beskytter brukerne mens de surfer på nett. Brukerne kan velge når og på hvilke nettsteder et Safari-tillegg kan brukes, og verktøy som passordovervåkning ved datainnbrudd sørger for at passordene dine aldri blir tilgjengelige for andre – selv ikke for Apple.

Meldinger på Mac har nye verktøy som gjør det enklere å holde oversikten over viktige samtaler og dele uttrykksfulle meldinger. Nå kan brukere feste favorittsamtalene sine øverst i listen over meldinger for å få rask tilgang til dem, og søkefunksjonen har fått en helt ny design. Søkeresultatene organiseres i lenker, bilder og matchende uttrykk, slik at brukerne raskt finner det de leter etter. 

Med effekter i Meldinger kan brukerne gjøre meldingene mer personlige med ballonger, konfetti og mye mer. Nå kan brukerne opprette og tilpasse Memoji på Mac, og de kan uttrykke seg med Memoji-klistremerker som speiler stemningen og personligheten deres. Og med en ny bildevelger og #images er det enkelt å dele bilder, GIF-er og videoer. 

Nye funksjoner for gruppemeldinger gjør det enda enklere å holde kontakten med familie, venner og kolleger. Brukerne kan bruke innebygde svar til å svare direkte til en melding, og nå kan de skrive inn navnet på en enkeltperson i en gruppesamtale for å sende en melding til vedkommende. Og brukerne kan nå angi et bilde eller en emoji for gruppesamtalen som deles med alle medlemmene i gruppen.

Kart har fått en helt ny design i macOS Big Sur og har nå nye funksjoner som lar deg utforske verden. Finn steder verdt å besøke og ting du kan gjøre, med Samlinger fra eksperter, eller lag egne samlinger med restauranter, parker og feriedestinasjoner, som du kan dele med venner og familie. Få 360-graders visning av et reisemål med Se deg rundt, og se detaljerte innendørskart over de største flyplassene og kjøpesentrene. Nå kan du planlegge sykkelturer og turer med elektriske kjøretøy på Mac og sende dem til iPhone, slik at du har dem for hånden når du er på farten.

Personvern har alltid stått sentralt i Mac-opplevelsen, og med macOS Big Sur får brukerne enda mer innsikt i og kontroll over dataene sine. Den nye måten å informere om personvern på i Mac App Store er inspirert av den brukervennlige merkingen av matvarer, og den gjør det enklere for brukerne å se hvordan appene bruker personopplysninger, inkludert hvilke opplysninger appen kan samle inn – for eksempel om bruk, kontaktinformasjon eller posisjon – og om opplysningene deles med tredjeparter for sporing.

watchOS 7

Apple presenterte i dag watchOS 7 med enda bedre verktøy for tilpasning og kraftige nye helse- og treningsfunksjoner for verdens mest avanserte smartklokke. Tilpasningsmulighetene er tatt til et nytt nivå med en funksjon for å dele og finne urskiver, og søvnsporing, automatisk registrering av håndvask, flere treningsøkter, som dansing, og en ny funksjon for hørselhelse gir enda bedre oversikt over den generelle helsetilstanden. Og alt er naturligvis utviklet med fokus på personvern. Vis veibeskrivelser i Kart direkte på håndleddet når du sykler, og be Siri om å oversette for deg.
«Vi har forsterket den positive effekten Apple Watch har på brukerne våre, og vi gleder oss over å lansere nye verktøy som gjør det enda enklere å holde seg sunn og i form», sier Jeff Williams, driftssjef i Apple. «watchOS 7 har søvnsporing, automatisk registrering av håndvask og nye treningstyper samt en helt ny måte å finne og bruke urskiver på, slik at brukerne kan holde seg i form og i aktivitet, samtidig som de holder kontakten.»

Komplikasjoner.

Urskiver er en viktig del av klokkeopplevelsen. De gir brukerne verdifull informasjon med kun et blikk, og de gir også brukerne muligheten til å tilpasse sin Apple Watch. watchOS 7 tilbyr nye måter å finne og dele unike kombinasjoner for å tilpasse urskiven til enhver aktivitet eller livsstil, fra nybakte foreldre til surfere, tennisspillere og fotografer. Tilpassede urskiver med komplikasjoner kan deles via Meldinger eller Mail og hentes i App Store eller fra lenker på nettsteder og i sosiale medier.
watchOS 7 har oppdaterte urskiver for bedre tilpasning og tilgang til favorittappene. Den elegante, detaljerte og ekstremt nøyaktige urskiven Kronograf Pro har et takometer for å regne ut hastigheten basert på hvor lang tid det tar å tilbakelegge en kjent avstand, urskiven Bilder har fargefiltre, og nå kan du legge til en komplikasjon på urskiven Forstørret.
Nå kan utviklere tilby flere komplikasjoner per app på samme urskive. For eksempel kan Glow Baby vise flere komplikasjoner på én urskive, slik at det blir enklere for nybakte foreldre å holde oversikt over mating med flaske, amming, pumpestatistikk og når babyen sover, og surfere kan bruke Dawn Patrol til å vise tidevannet, vindstyrken og temperaturen i vannet på yndlingsstedet sitt.

Med watchOS 7 introduserer Apple Watch søvnsporing. Dette er en helhetlig tilnærming som tilbyr verdifulle verktøy som hjelper brukerne med å få ønsket mengde søvn, legge seg til riktig tid og lage en rutine før sengetid for å oppfylle søvnmålene. Ved hjelp av mikrobevegelser fra klokkens akselerometer, som indikerer pusterytmen når brukeren sover, kan Apple Watch registrere når og hvor lenge brukeren sover hver natt. Om morgenen vises en oversikt over nattens søvn, inkludert når brukeren var våken. Det vises også en oversikt over søvntrenden den siste uken.
Ifølge American Academy of Sleep Medicine bidrar en fast rutine før sengetid til at kroppen gjør seg klar til å sove. Derfor kan Apple Watch- og iPhone-brukere bruke Avslapping til å lage sin egen rutine før sengetid, inkludert å kjøre en stemning i Hjem-appen, lytte til avslappende musikk eller åpne en meditasjonsapp. I Søvnmodus aktiverer Apple Watch Ikke forstyrr og toner ned skjermen for natten.
For å vekke brukeren bruker Apple Watch en lydløs, følbar alarm eller behagelige lyder, og skjermen viser batterinivået. Hvis batterinivået er for lavt en time før sengetid, vil Apple Watch minne brukeren på å lade den før sengetid, avhengig av brukerens laderutiner. Søvndata krypteres på enheten eller i iCloud med iCloud-synkronisering, og brukeren har alltid kontroll over sine egne data.

Ved å vaske hendene grundig i minst 20 sekunder kan man bidra til å forebygge spredning av sykdom. I denne banebrytende innovasjonen for bærbare enheter bruker Apple Watch bevegelsessensorene, mikrofonen og maskinlæring på enheten til automatisk å registrere bevegelser og lyder når brukeren vasker hendene sine. En nedtelling på 20 sekunder starter automatisk, og hvis brukerne avslutter før nedtellingen er fullført, blir de bedt om å vaske hendene sine lenger. Apple Watch kan også minne brukerne på å vaske hendene når de kommer hjem.
Helse-appen på iPhone viser hvor ofte og lenge brukeren vasker hendene sine, sammen med informasjon om hvor viktig det er å vaske hendene sine for å ivareta helsen. Lydene som brukes til å registrere vasking av hendene, blir ikke automatisk tatt opp eller lagret i Helse-appen eller på Apple Watch.

Trening-appen er en av de mest populære appene på Apple Watch, og watchOS 7 har fire nye og spennende treningstyper med kraftige algoritmer for puls og bevegelser: Kjernetrening, Dansing, Funksjonell styrketrening og Pulsreduksjon.
For å registrere kaloriforbrenningen for Dansing bruker Apple Watch en avansert kombinasjon av sensorene ved å kombinere data fra hjertemåleren og informasjon fra akselerometeret og gyroskopet for å måle ulike kropp-til-arm-bevegelser, som normalt forekommer når man danser og som det kan være vanskelig å registrere. Denne treningstypen ble testet med fire av de mest populære danseformene for trening: Bollywood, kardiodans, hip-hop og latinamerikansk dans.
Den nydesignede Aktivitet-appen på iPhone, som nå heter Mosjon, gir en effektiv oversikt over data, inkludert daglig Aktivitet, Trening, Utmerkelser og Aktivitetstrender i én fane, og Aktivitetsdeling og Aktivitetsutfordringer i en annen.

Støy-appen ble lansert i watchOS 6 for å måle støynivåer og eksponering, og watchOS 7 har en ny funksjon for hørselhelse med varsling for lyd i hodetelefoner. Nå kan brukerne se hvor høyt de lytter til musikk med iPhone, iPod touch eller Apple Watch, og hvordan volumet kan påvirke hørselen over tid.
Når total lytting med hodetelefoner har oppnådd 100 prosent av den trygge ukentlige lyttemengden, varsler Apple Watch brukeren. Denne mengden er basert på Verdens helseorganisasjons anbefalinger om at en person for eksempel kan utsettes for 80 desibel i rundt 40 timer i uken uten at det påvirker hørselen.Brukerne kan også se hvor lenge de har blitt utsatt for høy lyd hver uke i Helse-appen på iPhone, og de kan justere maksimumsvolumet for hodetelefoner. Ingen lyd fra hodetelefonvarslingen tas opp eller lagres i Helse-appen eller på Apple Watch.

Ytterligere watchOS 7-oppdateringer

 • For å gjøre det enklere å navigere når man sykler, vises veibeskrivelsene på håndleddet. Veibeskrivelsen er stor og enkel å lese, og Kart kan også fortelle deg når du bør gå av sykkelen og trille den, eller når du bør velge trappen for å spare tid. Brukerne kan velge en rute for å unngå bratte bakker, finne raskeste rute til destinasjonen eller finne enkleste rute.
 • Nå kan brukerne bruke Siri til å oversette mellom mange språk rett fra håndleddet. Dikteringen behandles på enheten, med kraft fra Apple Neural Engine for raskere og mer pålitelige resultater når du dikterer meldinger og mer, og nå støtter Apple Watch Kunngjør meldinger med Siri. Snarveier-appen er også tilgjengelig på Apple Watch, og den kan legges til som en komplikasjon.
 • Utviklere kan lage grafiske komplikasjoner med SwiftUI og nye utviklerverktøy som Xcode Previews, slik at det blir enklere enn noensinne å lage dem.
 • Nye komplikasjoner for innebygde funksjoner inkluderer: KamerautløserSøvn og Snarveier.
 • Nye Mobilitetsparametre i Helse-appen inkluderer: kardiohelse, ganghastighet, hastighet ned trapper, hastighet opp trapper, gangstrekning på seks minutter, hvor lenge begge føttene har kontakt med underlaget, steglengde og asymmetri. Disse målingene er viktige for at helsepersonell skal kunne avdekke pasientens evne til å bevege seg trygt og enkelt når de blir eldre. Disse parametrene måles vanligvis under kontrollerte former, men nå kan de måles med Apple Watch og iPhone og brukes av utviklere som Zimmer Biomet, et helseselskap med fokus på muskler og skjelett, i forbindelse med pasientomsorg, og i administrasjonsverktøy som mymobility.

.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse