dlss20
DLSS 2.0 imponerer stort, men spillene må optimaliseres hver for seg inntil videre. Nvidia lover at andre generasjon vil kunne øke takten med nye titler som støtter teknologien, men så langt har det gått tregt.

Annonse


Nvidias teknologi kan revolusjonere grafikk-ytelse

Nvidia sin nye teknologi for å forbedre ytelsen uten å forringe kvaliteten ved å oppskalere oppløsningen, imponerer.

Ikke oppdater Control om det er lenge siden for å sammenligne

Det er dessverre ikke mange spill som støtter DLSS 2.0, men heldigvis er Control en av dem, og som du kan se i klippet under er forskjellene store fra første generasjon.

Jeg testet nettopp spillet med andre generasjon DLSS og fant at bildet er mye skarpere, spesielt på avstand er objekter tydeligere, og som du ser i klippet under er det flere detaljer med DLSS 2.0.

Merk: om du oppdaterer Control til siste versjon kan du ikke deaktivere DLSS versjon 1.0 for å sammenligne med 2.0.

Annonse


DLSS er kun tilgjengelig på RTX-kort.

Men hva er DLSS? Slik forklarer Nvidia det:

“Teamet som jobber med DLSS hos oss trekker først ut mange kantutjevnende bilder fra spillet. Deretter genererer vi en matchende “perfekt frame” ved bruk av enten super-sampling, eller akkumulert rendering.

Disse bildene mates så til Nvidias superdatamaskin som trener DLSS-modellen til å gjenkjenne kantutjevnet innhold, og genererer høykvalitets kantutjevnende bilder som matcher den “perfekte fram-en” så nøyaktig som mulig.”

Dette er det andre smarte trikset:

Vi gjentar deretter prosessen, men denne gangen trener vi modellen til å generere flere piksler i stedet for å bruke AA. Dette har effekten av å øke oppløsningen på inndataene. Ved å kombinere begge teknikkene kan GPU gi full skjermoppløsning med høyere bildefrekvens.”

Fordi dette er maskinlæring er DLSS 2.0 mye bedre og ytelsen og bildekvaliteten vil fortsette å akselerere jo mer Nvidias maskiner tygger på saken.

Alt for få spill har støtte foreløpig

I klippet under ser du hvor mange FPS det er å tjene og hvor mye bedre grafikken blir med DLSS.

Støttede spill er for tiden:

  • Control
  • Wolftenstein: YoungBlood
  • Deliver us the Moon
  • MechWarrior 5

Spill som kommer med DLSS 2.0:

Annonse