Annonse


Her er den; Apples nye iPhone SE – se de norske prisene

Apple har endelig lansert iPhone SE.

iPhone SE koster fra 5490 kroner – har A13-brikke og 12MP kamera

Navnet er rett og slett SE, og ikke SE 2, og den har en 4,7″ skjerm.

Den nye modellen ser mer ut som en oppfølger til 8-serien, som for øvrig er ute av salg nå, enn en oppfølger til iPhone 5. Det er dumt for alle oss som ønsket et iPhone 5-design, men heldigvis ryktes det en iPhone 12 Pro-serie med iPad Pro-design.

Den kommer i hvit, rød og svart og starter fra 5490 kroner for 64GB og 7690 for 256GB. Merk at SE kun leveres med 5 watt lader, men har True Tone-panel.

Annonse


Forhåndsbestillingene starter denne fredagen klokka 14 og leveres fredag 24. april.

Ting å merke seg:

  • iPhone SE blir tilgjengelig i utgaver på 64, 128 og 256 GB i fargene svart, hvit og PRODUCT(RED) og vil koste fra 5 490 NOK, i Apple Store-appen og Apple Store-butikker.6 iPhone SE er også tilgjengelig via Apple-autoriserte forhandlere og utvalgte operatører (prisene kan variere).
  • iPhone SE kan forhåndsbestilles på apple.com og på Apple Store-appen fra kl. 14.00 CET fredag 17. april, og blir tilgjengelig fra Apple, Apple-autoriserte forhandlere og utvalgte operatører på fredag 24. april i USA og mer enn 40 andre land og områder.
  • Apple TV+ er tilgjengelig på Apple TV-appen på iPhone, Apple TV, iPod touch, Mac og andre plattformer, inkludert på nettet (tv.apple.com), til 59 NOK per måned med en 7-dagers gratis prøveperiode. Kunder som kjøper en iPhone SE, får ett år med Apple TV+ gratis.
  • Kunder som har spørsmål om iPhone SE eller hvilken iPhone som passer best for dem, kan ta kontakt med en spesialist på 240 55 187 eller starte en chat i Meldinger direkte fra Apple Store-appen.
  • Alle som handler på nett fra Apple, får gratis, kontaktløs hjemlevering og muligheten til å bytte inn sin nåværende iPhone i kredit de kan bruke på å kjøpe en iPhone SE.8
  • Kunder kan utvide den begrensede garantien med AppleCare+ og AppleCare+ med Tyveri og tap, og få prioritert tilgang til teknisk støtte hele døgnet. 
  • En del av overskuddet fra kjøp av iPhone SE (PRODUCT)RED går direkte til Det globale fondets nylig oppstartede fond for bekjempelse av COVID-19 – som gir økonomisk støtte til land som trenger personlig verneutstyr, diagnostiseringsbehandling, laboratorieutstyr, folkehelseopplysninger, støtte i leverandørkjeden og mer – i tillegg til fondets hiv- og aids-prosjekter, som tilbyr testing, rådgivning, behandling og forebygging, med ekstra fokus på å hindre smitte av viruset fra mødre til barn.

Dette sier Apple

«Den første iPhone SE var veldig populær blant kundene som elsket den unike kombinasjonen av liten størrelse, topp ytelse og rimelig pris. Andre generasjon iPhone SE bygger videre på denne idéen og forbedrer den på alle punkter – inkludert vårt beste enkeltkamerasystem for flotte bilder og videoer – samtidig som den er svært rimelig», sier Phil Schiller, global markedsføringssjef hos Apple.

«iPhone SE har den bransjeledende A13 Bionic-chipen som gir lang batteritid, fantastiske bilder i Portrettmodus og Smart HDR, og flotte videoer med stereolyd. Den er perfekt for spill og lynrask surfing og er bygget med de samme sikkerhetsfunksjonene som kundene våre forventer. Vi gleder oss veldig til å levere iPhone SE til kundene våre.»

Om designet

iPhone SE har samme aluminiumskvalitet som brukes i romfartsindustrien, og slitesterk glassdesign med helsvart forside, og fås i svart, hvit og (PRODUCT)RED. Glassfinishen på baksiden har en sentrert Apple-logo og er laget med en syvlags fargeprosess for presis fargemetning og gjennomsiktighet. Den gir en fyldig fargedybde som står i stil til det fargede aluminiumsbåndet. Den har vann- og støvbestandighetsrangering på IP67 (opptil 1 meter i 30 minutter).

Den 4,7-tommer store Retina HD-skjermen med True Tone justerer hvitbalansen slik at den tilpasses lysforholdene du er i. Dette gir en mer naturlig visning – nærmest som på papir. Den fargesterke Retina HD-skjermen med stort fargerom gir deg utrolig presis fargegjengivelse og støtter Dolby Vision og avspilling i HDR10. iPhone SE bruker følbare trykk for hurtighandlinger – som animering av Live Photos, forhåndsvisning av meldinger, omorganisering av apper og mer – i tillegg til kontekstuelle menyer.

iPhone SE har også den velkjente Hjem-knappen som er designet med safirglass, slik at den er slitesterk og beskytter sensoren, i tillegg til en stålring som registrerer brukernes fingeravtrykk for Touch ID. Å bruke Touch ID er et enkelt og sikkert alternativ til å skrive inn en kode for å låse opp iPhone, fylle inn passord med iCloud-nøkkelring, logge på apper, autorisere kjøp på App Store og utføre Apple Pay-overføringer. 

Annonse