teslarobottaxi
Elon Musk mener teknologien for robot-taxier er god nok for lansering i år, men det er myndighetenes godkjenning som vil ta tid.

Annonse


Tesla robot-taxiene er god nok for lansering i år

Elon Musks store plan han håper vil revolusjonere kollektiv-transport er fremdeles et 2020-prosjekt.

Tror du Tesla rekker å lansere robot-taxier i år?

Musks plan er at kompatible Tesla-er, altså de nyere modellene (inkl. samtlige Model 3), skal kjøre av seg selv og plukke opp passasjerer – 1 million av disse skal på veien i år… er drømmen.

“Funksjonaliteten ser robust nok ut for lansering i år. Det er godkjenningen fra myndigheten som er den usikre faktoren”, meldte Musk på Twitter i helgen.

Rekke Tesla det i år? De må fremdeles overtale myndighetene

Planen har dessuten alltid vært å ha nok biler med hele AI-pakken ute på veiene slik at det kan samles inn nok data og på den måten forbedre autopilot-systemene slik at de godkjennes av myndigheten i USA. EU, det er en helt annen greie som nok vil ta langt lengre tid:

Det at Model 3 ble lansert med et kamera inne i bilen var merkelig, men det var før Musk avslørte hvorfor: slik at bilen din ikke herpes av de som nytter bilen din uten at du er der for å passe på at de oppfører seg.

At passasjerene vet de overvåkes, vil også hjelpe mot hærverk, selv om det garantert vil oppstå problematiske situasjoner – det er jo lite teip ikke løse for de som ønsker å gjøre noe ulovlig.

For øvrig aktiveres ikke kameraene på innsiden av bilen før bilen er en selvkjørende taxi:

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse