teslamodely
Norske Tesla-eiere vil måtte vente til tampen av året, minst, før autopilot for lyskryss blir tilgjengelig over nettet.

Annonse


Tesla lanserer oppdateringen i USA om noen uker, men det vil ta måneder før Norge får

Vi spurte Tesla Norge for en tid tilbake om det var slik at også nordmenn vil kunne ta glede av den nye autopilot-funksjonen som automatisk stopper for lyskryss og stopp-skilt, også når det er grønt, samtidig med USA.

Det kan drøye til neste år før Norge

Vi fikk aldri noe svar på spørsmålet, men nå er det uansett kjent at selv om funksjonen er på vei til USA om noen uker, så vil utrullingen måtte tas gradvis for resten av verden. Det regner vi også med.

Elon Musk sier nå at “vi håper å rulle ut trafikklys og stopp-skilt autopilot i USA i løpet av noen måneder, og trolig i hele verden i løpet av tredje kvartal (det er så mange variasjoner per land!). Det er veldig viktig at vi gjør dette riktig”.

Hvor lang tid vil det ta å overbevise EU?

Det er ikke overraskende at Tesla vil måtte optimalisere per land, noe som også får oss til å tro at dette vil ta lang tid og at Tesla neppe rekker å lansere i alle sine viktigste marked i år (det ser også ut til, om du ser tweeten under, at Tesla og EU må bli enige også), om ikke kameraene er så smarte at det ikke skal så mange justeringer til.

Hvorvidt det er fremgang med EU, var hans knappe svar “litt”. Ikke det mest betryggende.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse