unacastcorona
Unacast undersøker med mobiltracking hvordan sosial distansering fungerer i de ulike Statene i USA.

Annonse


Norsk selskap avslører hvem som er best på sosial distansering

Unacast jobber med lokasjonsdata og har laget en tjeneste som viser hvilke stater i USA folk er flinkest og dårligst til å holde opprettholde sosial distansering.

Fra musikk-strømming til stedstracking av millioner av kunder

Selskapet som har kontorer i Oslo og New York er stiftet av Thomas Walle and Kjartan Slette. Slette var med på å stifte Tidal som senere ble kjøp av Jay-Z. Det var noen kontroverser rundt salget, om du husker.

Uansett; det startet med at de to ønsket å finne ut hvordan de kunne hente ut brukerdata for å skape spillelister, noe som grodde til å finne ut hvordan befolkninger beveger seg.

Nå henter de ut stedsdata fra blant annet spill- og shopping-apper, noe som totalt gir et datagrunnlag basert på titalls millioner amerikanere. Informasjonen selges videre til selskap som betaler for det, etter at Unacast har analysert tallene.

Annonse
Forsker på sosial distansering mot corona-viruset

Det er her corona-viruset kommer inn i bildet, for selskapet har nok mobiler som tracker lokasjon, via en rekke apper og spill, til å gjøre seg opp en mening om hvilke Amerikanske stater som gjør det best og dårligst, der A er best og F er dårligst.

“Vårt første verktøy i verktøykassa sikter på å hjelpe organisasjoner bekjempe COVID-19 ved å skjønne effekten av sosial distansering som blir sett på som den mest effektive måten å stagge spredningen av viruset”, forklarer Unacast.

Nevada gjør det godt med 56 prosent nedgang i ferdsel, handleturer regnes ikke som et negativ, og får derfor en A, mens Wyoming gjør det dårligst, får en F, og har0 endring i ferdselsrutiner. Du kan selv sjekke ut best og dårligst i lenken over.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse