Facebook, Google og en rekke andre ikke-navngitte amerikanske teknologiselskap er i samtaler med amerikanske myndigheter om å utvikle en app for å finne ut mer konkret hvordan viruset sprer seg.

Annonse


Vil slå corona-viruset med mobil-app

Amerikanske myndigheter er i samtaler med Facebook, Google og andre teknologiselskap for blant annet å finne ut hvor effektivt sosial distansering er.

Teknologigiganter i samtaler med amerikanske helsemyndigheter

Helsemyndighetene ønsker å finne ut om en app som sporer brukere anonymt kan bli et effektivt våpen for å stagge spredningen, og de er allerede i samtaler med en rekke av de største teknologiselskapene for å finne en løsning.

Mer en 180 000 personer er smittede internasjonalt – heldigvis er dødelighetsraten lav.

Ønsker å oppdage smittemønstrene

Det er fremdeles svært viktig å stoppe spredningen så fort så mulig, så dette er den gangen vi bør be om å bli sporet, i det minste en gruppe av befolkningen, for å finne mønstre og på den beste måten å stagge smitten.

Annonse
Samtidig er personvernet viktig, og myndighetene sier de ikke er i ferd med å bygge en database basert på innsamlede data.

De har ikke kommet lenger enn at de undersøker mulighetene, så en slik app er trolig fremdeles uker unna en eventuell lansering.

Kilde:
The Washington Post

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse