Apple oksygen apple watch
Apple får trolig en ny funksjon som kan avsløre søvnapné.

Annonse


Se hvilken Apple Watch-funksjon som er på vei

Apple Watch kan allerede måle puls og registrere EKG-målinger, men smartklokken skal snart få enda flere helsefunksjoner.

Måler oksygenmetningen i blodet

For i tillegg til å kunne spore søvn, vil fremtidige Apple Watch-modeller kunne måle oksygennivået i blodet. Det skriver 9to5Mac, som har funnet hint til dette i iOS 14-koden.

Dersom oksygenmetningen er på mellom 95 og 100 prosent vil ikke klokken foreta seg noe, men hvis nivået synker betraktelig, for eksempel til under 80 prosent, vil brukeren bli varslet om dette. I slike tilfeller står man i fare for å både skade hjertet og hjernen.

Kommer i watchOS 7?

Det er imidlertid uklart om dagens Apple Watch-modeller har maskinvaren som trengs for å måle oksygenet i blodet, eller om det behøves ny maskinvare. Det finnes en sjanse for at dagens modeller får funksjonaliteten gjennom en programvareoppdatering (watchOS 7, som kommer i høst).

Annonse
Det samme skjedde som kjent med flere Fitbit-enheter tidligere i år. Det viste seg at Fitbit-enheter hadde hatt støtte for en lignende funksjon i flere år, uten at den var aktivert:

Kilde:
9to5Mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse