Fitbit Versa 2
Fitbit Versa 2, Ionic og Charge 3-enheter er i ferd med å få en helt ny helsefunksjon.

Annonse


Sjekk om du har fått denne Fitbit-funksjonen

Fitbit-enheter har i flere år hatt maskinvare som støtter en hittil ubrukt funksjon. Det viser seg nemlig at Versa, Ionic og Charge 3-enheter er i stand til å måle oksygennivået i blod.

Kan avsløre søvnapné

Mange Fitbit-eiere har de siste dagene oppdaget at enhetene deres, helt ut av det blå, har begynt å tilby informasjon om oksygennivået.

Målet med funksjonen er å hjelpe brukerne med eventuelle helseproblemer, for eksempel søvnapné og astma.

– Rulles ut til liten prosentandel av brukerne

Fitbit bekrefter at funksjonen, som benytter seg av røde og infrarøde sensorer for å måle oksygenmetningen i blodet, rulles ut i disse dager. En Fitbit-ansatt skriver følgende på selskapets forumsider:

Annonse


«Takk for at dere tar dere tid til å gi tilbakemeldinger på Estimated Oxygen Variation-grafen. Grafen vil tilby brukerne et estimat for oksygenvariasjonen i blodstrømmen. Dataene hentes ved hjelp av en kombinasjon av røde og infrarøde sensorer på baksiden av enheten din (…). Funksjonen har blitt rullet ut til en liten prosentandel av brukerne og vi håper å tilby flere nyheter om Estimated Oxygen Variability snart», skriver Fitibit-moderatoren.

Det kan altså hende at du må vente en stund før du får tilgang til funksjonen.

Apple Watch henger etter

For øvrig er ikke Fitbit det første selskapet som tilbyr oksygenmåling i en smartklokke. Forrige uke kunne vi skrive om Withings ScanWatch, en ny hybridklokke som kan oppdage søvnapné takket være en sensor som måler oksygennivået.

Apple Watch, som dominerer smartklokkemarkedet, har foreløpig ikke lagt til lignende funksjonalitet.

Kilde:
CNET

Annonse


Annonse


Annonse