Withings ScanWatch
ScanWatch kan oppdage søvnapné.

Annonse


Denne smartklokken har en funksjon Apple Watch-eiere foreløpig bare kan drømme om

Under årets CES-messe trakk Withings sløret av ScanWatch, en hybridsmartklokke som har et par meget interessante egenskaper.

ScanWatch har en rund, analog urskive, men på toppen finnes en PMOLED-skjerm som kan vise varsler – for eksempel tekstmeldinger og innkomne anrop.

Oppdager søvnapné

Skjermen kan også vise puls, antall skritt du har gått, forbrente kalorier og mer. Men den mest spennende funksjonen er utvilsomt sensoren som kan måle oksygenmetning.

Kombinert med en dedikert søvnsporer kan denne sensoren brukes for å avsløre søvnapné, en vanlig søvnlidelse som innebærer intervaller med pustestans under søvn.

Annonse


Personer som lider av søvnapné vet det ofte ikke selv, men de opplever gjerne at de føler seg utslitt om morgenen – selv etter en full natts søvn.

Analyserer fargen på blodet ditt

Ved hjelp av lyssensoren på baksiden av klokken kan ScanWatch lete etter endringer i blodfargen din. På denne måten kan klokken avsløre oksygenmetningen i blodet i sanntid. Hvis du gjentatte ganger viser tegn til å ha lite oksygen i blodet, vil klokken sørge for å varsle deg. Dermed kan du ta med deg informasjonen til legen, som kan avgjøre om du bør bli testet for søvnapné.

EKG-måler

I tillegg til denne unike egenskapen, kan ScanWatch også skilte med EKG-måling. Ifølge Withings kan klokken oppdage uregelmessig hjerterytme. Dette er for øvrig en funksjon som finnes i både Apple Watch og Samsung Galaxy Watch Active 2.

30 dager på én opplading

ScanWatch har et oppladbart batteri som kan vare i opptil 30 dager på én opplading. Den lange batteritiden skyldes at den lille OLED-skjermen ikke på langt nær krever like mye av batteriet som de større OLED-skjermene, som finnes i flere av konkurrentenes klokker.

Klokken er for øvrig også vanntett (opptil 50 meter).

Kommer i høst – dette vet vi om prisen

Siden ScanWatch bruker vanlig standardtilkoblinger for reimer, kan du bruke hvilken som helst reim med klokken. Klokken kommer i en 38mm og en 42mm-utgave, med enten sort eller hvit urskive.

Lansering er planlagt til høsten i år. 38mm-modellen koster 249 dollar, ca 2 200 kroner, mens 42mm-utgaven koster 299 dollar, omtrent 2 600 kroner.

https://www.youtube.com/watch?v=LYsI2GGiZuE

Kilde:
Digital Trends

Annonse