Sony GDC
Sony deltar ikke under årets Game Developers Conference.

Annonse


Sony og Facebook trekker seg fra stor spillmesse

I forrige uke ble det avgjort at årets Mobile World Congress i Barcelona avlyses som følge av virusutbruddet i Kina.

Det skjedde etter at flere av de største selskapene på forhånd varslet at de ikke ville delta på messen. Frykten for virusspredning ble til slutt så stor at arrangørene, GSMA, ikke så noen annen utvei enn å avlyse hele arrangementet.

Giganter trekker seg

Nå rettes øynene mot årets utgave av Game Developers Conference, som skal foregå 16.- 20. mars i San Francisco. For nå melder både Sony og Facebooks Oculus-avdeling at de begge trekker seg fra årets konferanse. Selskapene siterer virusutbruddet som årsak til at de trekker seg.

– Beklageligvis er vi ikke i stand til å delta i år. På grunn av bekymringer for helsen og sikkerheten for våre ansatte, våre utviklerpartnere og GDC-miljøet som en helhet, vil ikke Facebooks AR/VR og gaming-team delta under årets Game Developers Conference, skriver Facebook i et blogginnlegg.

Annonse


Sony: – Helse og sikkerhet viktigst

Covid-19-viruset er også grunnen til at Sony holder seg borte fra messegulvet i år.

– Vi følte at dette var den beste avgjørelsen ettersom situasjonen med viruset og de globale reiserestriksjonene forandrer seg daglig. Vi er skuffet over å meddele at vi trekker vår deltakelse, men helsen og sikkerheten for vår globale arbeidskraft er vår høyeste prioritet, uttaler en talsperson for Sony overfor nettstedet Gamesindustry.

Sikkerhetskonferanse også berørt

Også en tredje teknologikonferanse er rammet av avlysninger som følge av epidemien. Sikkerhetskonferansen RSA, som skal arrangeres i San Francisco i neste uke, har allerede mottatt flere forfall.

Både IBM, AT&T og flere kinesiske selskaper har nå valgt å trekke seg fra messen. RSA kommer likevel til å arrangere messen som planlagt.

Kilde:
PCMag

Annonse