PowerToys
PowerToys får snart et verktøy som lar deg tilpasse tastaturet-kombinasjoner.

Annonse


Snart kan du gjøre noe helt nytt med PowerToys

Da Windows 95 ble lansert introduserte Microsoft et nytt sett med verktøy kalt PowerToys.

Mer frihet og tilpasning

PowerToys appellerte til såkalte power-brukere, altså brukere som gjerne tukler litt mer med avanserte funksjoner og innstillinger enn den gjennomsnittlige brukeren.

Dessverre forsvant PowerToys da Windows XP ble lansert, og siden har ikke verktøyet kommet tilbake. Men i fjor ble en åpen kildekode-versjon av PowerToys lansert,

Hvilke funksjoner PowerToys har tilbudt frem til nå, kan du lese mer om her.

Annonse


Bestem hva hver enkelt tast skal gjøre

Snart får PowerToys et helt nytt verktøy kalt Keyboard Shortcut Manager. Verktøyet lar deg tilpasse hva tastene på tastaturet skal gjøre når du trykker på dem.

«PowerToys har akkurat lansert et nytt verktøy kalt Keyboard Shortcut Manager. Denne tastaturorganisereren gjør det mulig å tilpasse maskinen på tastaturnivå. Med verktøyet er alle tastene dynamiske og kan omprogrammeres for å tilby ulike funksjoner», skriver PowerToys-utviklerne på GitHub.

Er du vant til å bruke Mac kan du for eksempel velge at Windows skal kopiere tekst med samme kombinasjon som Apples Mac-tastatur. Eller du kan velge at Windows-knappen skal slette tekst. Det er opp til deg å tilpasse tastaturet til dine behov.

Det er foreløpig ikke kjent når funksjon implementeres i Powertoys – verktøyet er fortsatt under utvikling.

Kilde:
ZDNet