Annonse


Nå kan du laste ned nye PowerToys

Da Windows 95 ble lansert introduserte Microsoft et nytt sett med verktøy kalt PowerToys.

Mer frihet og tilpasning

PowerToys appellerte til såkalte power-brukere, altså brukere som gjerne tukler litt mer med avanserte funksjoner og innstillinger enn den gjennomsnittlige brukeren.

Dessverre forsvant PowerToys da Windows XP ble lansert, og siden har ikke verktøyet kommet tilbake – før nå.

I mai ble det kjent at PowerToys gjør comeback og blir tilgjengelig i Windows 10.

Annonse
Nå har Microsoft lansert den første beta-utgaven a PowerToys og du kan laste ned programmet fra GitHub.

Microsoft skriver følgende:

«PowerToys’ hovedtjeneste kjører når Windows starter og en bruker logger inn. Når tjenesten kjører dukker det opp et PowerToy-ikon i oppgavelinjen. Når man trykker på ikonet åpnes PowerToys innstillinger-grensesnitt. Dette grensesnittet lar deg skru av og på individuelle verktøy og tilbyr innstillinger for hvert verktøy. Det er også en lenke for hjelpedokumentet for hvert verktøy. Du kan klikke på høyreklikket på ikonet i oppgavelinjen for å avslutte PowerToys-tjenesten».

I denne versjonen er det altså to verktøy du får tilgang til. Det ene er en snarvei-guide for Windows, det andre er en vindu-organiserer kalt FancyZones.

Førstnevnte lar deg holde ned Windows-knappen i mer enn et sekund for å opp en oversikt over tastatursnarveier. Snarveiene du får opp er basert på hvilken skrivebordskontekst du befinner deg i. Sjekk ut denne GitHub-siden for mer informasjon om funksjonen.

FancyZones gjør det enklere å organisere og “snappe” vinduer til posisjoner som gjør arbeidsflyten din mer effektiv. Les mer om FancyZones her.

«Da PowerToys-prosjektet ble annonsert i vår trodde vi ikke at mottakelsen skulle være så entusiastisk som den har vært. På grunn av entusiasmen forventer vi at mange utviklere vil bidra til PowerToys og vi har sørget for at dokumentasjonen, prosjektarkitekturen og verktøyene er klare», skriver Microsoft.

Kilde:
Microsoft via Wccftech


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse