Tesla superlader
Tesla åpner opp superladerene i Kina for alle Tesla-biler.

Annonse


Tesla-eiere i Kina får lade gratis

Coronaviruset som herjer i Kina har preget nyhetsbildet de siste to ukene. Teknolologi-bransjen preges også av utbruddet – Huawei har måttet utsette en konferanse og Apples iPhone 9-produksjon kan nå bli utsatt.

Bil istedenfor offentlig transport

I forbindelse virus-utbruddet tilbyr Tesla alle sine kunder gratis tilgang til superladere så lenge situasjonen ikke er under kontroll. Ifølge Electrek har Tesla-eiere i Kina fått beskjed om dette via infotainment-skjermen. Tesla omtaler sitasjonen som «ekstraordinær».

Tesla forklarer avgjørelsen om å tilby gratis lading med at dette kan legge til rette for at flere kan velge bilen istedenfor offentlig transport, som ofte er den verste smittekilden.under slike epidemier.

Dette sier Tesla

I meldingen som kinesiske Tesla-eiere mottok står det følgende:

Annonse


«For å legge til rette for reisene dine under utbruddet av epidemien, vil vi fra nå av midlertidig la alle Tesla-sjåfører lade gratis ved superladerstasjoner. Dette vil vare helt frem til epidemien er under kontroll. Under denne ekstraordinære perioden håper vi at dere på en effektiv måte kan fylle opp batteriene når det trengs og bruke bilen uten problemer. Etter at epidemien havner under kontroll varsler vi dere igjen før vi gjenoppretter bilen din til sin opprinnelige konfigurasjon».

Et bra tiltak, eller kan det virke mot sin hensikt, tror du?

Kilde:
Electrek