Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Produksjonen av iPhone 9 (eller iPhone SE 2) kan påvirkes av virusutbruddet i Kina. (Ill.: OnLeaks)

Virusspredningen kan påvirke iPhone 9-produksjonen som starter i februar

Coronaviruset har krevd over 100 liv i Kina så langt.

Bloomberg melder at coronaviruset som herjer i Kina kan påvirke Apples planer om å starte produksjonen av iPhone SE 2 (eller iPhone 9, for den saks skyld). Så langt har viruset krevd over 100 ofre i Kina, der det er estimert rundt 10000 Apple-ansatte som altså kan være i fare.

Produksjonslokaler 500 kilometer unna Wuhan

Virusets opphav er i Wuhan, rundt 500 kilometer unna den såkalte «iPhone-byen» ved Zhengzhou, der de står for majoriteten av iPhone-produksjonen.

Den forholdsvis store avstanden mellom virusets episenter og Foxconns produksjonslokaler utgjør likevel ikke nødvendigvis et stort hinder for spredning av viruset, ifølge Bloombergs Mark Gurman og analytikere.

Starter i slutten av februar

En overordnet effekt vil derfor være at planlegging og produksjon forsinkes. Det kan være ganske negativt for Apple som altså har planer om å lansere en billigere iPhone-modell i påvente av neste flaggskipsserie med telefoner som lanseres i september.

I utgangspunktet var det estimert opptil 15 millioner bestilte enheter av iPhone 9, melder Nikkei Asian Review. Masseproduksjonsfasen skal etter planen begynne den tredje uken ut i februar.

Kilde:
MacRumors

Stikkord: corona, iphone, iphone 9, virus