tesla-model-y
Tesla Model Y-leveringene kan være veldig nært forstående nå som CARB-sertifiseringen er på plass.

Annonse


Tesla Model Y kan være veldig nær leveranse, har fått CARB-sertifisering

Tesla Model Y har i natt fått sin CARB-sertifisering (California Air Resource Board), noe som i tillegg til å avsløre bilens rekkevidde, kan bety at leveringene av den nye elbilen vil skje om kort tid.

Leveringene kan starte allerede neste måned, men vi holder ikke pusten enda

Tiden det tar fra en bil godkjennes på samme måte til den leveres varierer, men på sitt raskeste har det gått kun én måned fra CARB-sertifiseringen til at Tesla har begynt å levere kjøretøyene. Fra vår side er det spekulering, men det er nærliggende å tro at Tesla ikke kommer til å drøye særlig mer med å igangsette leveringene av Model Y.

Vi skrev i desember at Deutsche Bank har håp om leveringer allerede i første kvartal av 2020, og det ville vært positivt for det Tesla har av et momentum i disse tider, med en aksjepris som verdsetter selskapet høyere enn General Motors.

Litt mindre effektiv enn Model 3

Uansett: under finner man et utsnitt av CARB-sertifiseringen der det går frem at kjøretøyet som er benyttet er en Model Y Performance.

Annonse


For indikator på rekkevidden har man brukt UDDS AER, såkalt urban dynamometer driving schedule, der bilen har oppnådd en rekkevidde på superoptimistiske 441,91 miles. Slik rekkevidde kan du se langt etter i den virkelige verden.

Tallet er likevel nyttig fordi det kan sammenlignes med den man har fått på Model 3 Performance i samme test for noen år tilbake, nemlig 455,32 miles. I praksis betyr det at de to bilene får ganske lik kjørelengde men at Model Y er litt mindre effektiv, begrunnet i at det er en større bil og at de aerodynamiske egenskapene ikke er de samme.

Kilde:
Electrek

Annonse


Annonse


Annonse