Boring Company
Boring Company graver en tunell under Las Vegas.

Annonse


Musk: – Tunnelen åpnes for fullt i 2020

Boring Company-grunnlegger Elon Musk sier i en tweet at den kommersielle tunnelen i Las Vegas «forhåpentligvis» vil være fullt operasjonell i 2020.

– Boring Company vil fullføre sin første kommersielle tunnel i Vegas, som går fra Convention Center til Strip, skriver Musk på Twitter.

Startet som en spøk

Han opplyser om at Boring Company vil fortsette på andre prosjekter så snart tunnelen er ferdig.

Det ambisiøse tunnelprosjektet ble født i 2016, egentlig som en spøk, da Elon Musk en dag ble sittende fast i trafikken i Los Angeles.

Annonse


Er allerede forsinket

Nå har spøken blitt omgjort til et omfattende graveprosjekt. Musks plan er å grave tunneler under flere byer for å lette på trafikktrykket på gatenivå.

En gåtur som vanligvis ville tatt 15 minutter, vil med det nye tunnelsystemet i Las Vegas ta kun 1 minutt, ifølge Boring Company.

Men om tunnelen faktisk vil bli åpnet i 2020 gjenstår å se. Musk er, for å si det forsiktig, kjent for å være litt for ambisiøs når det gjelder å spå hvor lang tid prosjektene hans vil ta. I mars i år uttalte han at Vegas-tunnelen kunne bli åpnet i 2019. I mai skrev han at gravingen ville starte i juli, noe som ikke skjedde; gravingen begynte først i november.

Boring Company
En av Boring Companys tunnelgravere.

Bruker modifiserte Model X-biler

Tunnelen i Las Vegas vil være klar i god tid før CES-messen i 2021, hevder Boring Company. Da vil tunellen kunne frakte gjester til og fra messen på en rask og enkel måte, hvis alt går etter planen.

«LVCC Loop vil tilby rask og praktisk transportering for messedeltakere på tvers av LVCC-campus», skriver selskapet på sine nettsider.

Foreløpig bruker selskapet modifiserte Tesla Model X-er, med hjul som festes til tunnelsporet. I enkelte av selskapets prosjekter har det blitt brukt Model X-er med utvidet chassis – dette gjør det mulig å frakte 16 passasjerer om gangen.

Kilde:
Elon Musk (Twitter)