The Loop
Slik kan det bli seende ut, kjøretøyet som frakter personer mellom sentrum og flyplassen i Chicago.

Annonse


Elon Musks tunnelprosjekt kan skyte fart etter milliardinvestering

Boring Company og CEO Elon Musk har hentet 120 millioner dollar, altså rundt 1 milliard kroner etter salg av aksjer.

Pengene skal finansiere den videre utviklingen av det tunnel-baserte transportsystemet.

Bak investeringen står blant annet venturekapitalisten Steve Jurvetson. Han er en venn av Musk og sitter i styret til både Tesla og SpaceX. Jurvetson er også den første eksterne investoren i Boring Company, skriver Bloomberg.

Les også: Se, en Model X i The Boring Company-tunnelen

Annonse


Så mye er selskapet verdt

Tidligere har selskapet hentet penger og oppmerksomhet ved å selge flammekastere og capser.

– Vi gleder oss til å være investorer i Boring. Selskapet er et flott eksempel på noe som er banebrytende, sier Jurvetson til nettstedet.

Etter investeringen er Boring Company nå verdsatt til 920 millioner dollar, altså rundt 8 milliarder kroner.

Modifisert Model X kan frakte 16 passasjerer

Det ambisiøse tunnelprosjekt ble født i 2016 da Elon Musk en dag ble sittende fast i trafikken i Los Angeles. Musks plan er å grave tunneler under byer for å lette på trafikktrykket på gatenivå.

Les også: Elon Musk-selskapet får storkontrakt – skal grave tunnel i Chicago

Systemet skal være elektrisk. Ved hjelp av ulike sporsystemer skal biler kunne fraktes raskt fra A til B. Vi har tidligere sett at Boring Company har eksperimentert med sitt Loop-system. Her er tanken å bruke selvkjørende biler som kan kjøre i opptil 250 kilometer i timen. Foreløpig bruker selskapet modifiserte Tesla Model X-er, med hjul som festes til tunnelsporet. I enkelte av selskapets prosjekter har det blitt brukt Model X-er med utvidet chassis – dette gjør det mulig å frakte 16 passasjerer om gangen.

I tillegg til Loop-systemet jobbes det også med Hyperloop-teknologien. Hyperloop består av selvkjørende elektriske tuber som kan forflytte seg i nærmere 1 000 kilometer i timen ved hjelp av vakuum og trykkbaserte kabiner.

Kilde:
Bloomberg

Annonse