Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Slik kan det bli seende ut, kjøretøyet som frakter personer mellom sentrum og flyplassen i Chicago. (Ill.: The Boring Company)

Elon Musk-selskapet får storkontrakt – skal grave tunnel i Chicago

Planen er å transportere personer mellom sentrum og flyplassen i den amerikanske byen.

Det er ikke Hyperloop som skal bygges, men Elons Musks The Boring Company har fått grønt lys til å grave en tunnel mellom O’Hare International Airport og sentrum i Chicago.

Få detaljer om prosjektet

Planen er å frakte reisende mellom flyplassen og Chicago sentrum på 12 minutter. I dag tar denne reisen rundt 40-50 minutter med vanlig tog eller bil. Prisen per reise estimeres til å bli mellom 20 og 25 dollar, 160-200 kroner. Til sammenlikning koster det 190 kroner for flytoget mellom Oslo S og Oslo Lufthavn – en reise som tar 19 minutter.

Løsningen til The Company Boring er ikke et flytog, men i stedet elektriske kjøretøy som fyker gjennom tunnelene.

The Verge skriver at The Boring Company selv finansierer prosjektet på egen hånd uten hjelp fra skattebetalerne. Trolig vil det koste rundt én milliard dollar, rundt åtte milliarder kroner, og ifølge rapportene vil The Boring Company beholde inntektene fra transporttjenesten. I tillegg planlegger Musk-selskapet å tjene penger på salg av reklamesalg og kjøp på farkosten.

Kanskje må selskapet også selge flere enda flere «flammekastere» for å finansiere prosjektet.

 

Kilde:
The Verge

Stikkord: boringcompany, ElonMusk, samferdsel