iphone-kryptering

Annonse


Apple tvang ned Twitter-melding med krypteringsnøkkel for iPhone – nå er den tilbake

Forrige uke publiserte sikkerhetsforskeren Siguza en krypteringsnøkkel tilhørende det man tror er iPhone XR på Twitter. Nøkkelen kan potensielt benyttes til å potensielt komme seg forbi sikkerhetsmekanismene på iPhone, og Apple tvang Twitter til å slette meldingen gjennom DMCA-lover, noe mikrobloggingstjenesten ikke nølte med å gjøre.

Derfor er det et mysterium hvorfor meldingen til Siguza nå er tilbake igjen.

Siguza kunne i utgangspunktet ha forsøkt å dele inn kodene i flere meldinger, men unnlot å gjøre dette rett og slett på grunn av latskap, som han selv sier. Etter at meldingen hadde vært ute i to dager så ble Twitter kontaktet av et advokatselskap som på vegne av Apple skulle ha plattformen til å ta ned meldingen med begrunnelse i DMCA-lovbrudd – noe de altså gikk med på.

Til Motherboard bekrefter Apple at det var de som først sendte DMCA-forespørselen, men at de også ga Twitter beskjed om å reversere denne.

Annonse


Reddit-fellesskapet som driver jailbreaking har også fått en rekke DMCA-forespørsler hengende over seg, noe de mener skyldes at Apple forsøker å motarbeide såkalt jailbreaking.

Kilde:
MacRumors

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse