Android Auto
Android Auto kommer til BMW-biler neste år.

Annonse


Mange har ventet på denne BMW-nyheten

BMW avslørte onsdag at bileiere vil få tilgang til Android Auto i juli 2020.

Og som en av få bilprodusenter skal BMW tilby trådløs Android Auto – kundene slipper dermed å bruke kabel.

Dette er kravene

Android Auto vil dukke opp på alle BMW-biler som er utstyrt med 7.0-programvare av iDrive, BMWs egen programvare, og «Live Cockpit Professional».

«Android Auto er integrert direkte i BMWs heldigitale cockpit. Det betyr at kundene kan vise all viktig informasjon, ikke bare på det den sentrale Control-skjermen, men også på en intelligent tilpasset måte i instrumentpanelets Info-skjerm, i tillegg til på Heads-Up-skjermen der den dukker opp direkte i sjåførens kjøreretning», skriver BMW i en pressemelding.

Annonse


Les også: Ruller ut den største oppdateringen til Android Auto noensinne

BMW-eiere må ha en Samsung, Pixel eller Nexus-smarttelefon for å dra nytte av trådløse Android Auto.

Fokuserte på CarPlay

Hvorfor har det tatt så lang tid for BMW å integrere Android Auto i bilene?

– Majoriteten av kundene våre brukte iOS-enheter. Derfor har Apple CarPlay vært hovedfokuset vårt, sier en talsperson for BMW i en pressemelding.

Men kunder har også etterspurt Android Auto.

– Kunder har gjort det klart at de ønsker seg Android Auto-integrering, og det har ledet oss til dagens kunngjøring, sier talspersonen.

BMW jobber sammen med Google om den kommende integreringen.

– Vi er glade for å jobbe med BMW for å bringe trådløs Android Auto til kundene deres verden over neste år. Den sømløse tilkoblingen fra Android-smarttelefoner til BMW-biler gjør det mulig for kunder å komme seg på veien raskere samtidig som man opprettholder tilgang til alle favorittapper og tjenester på en tryggere måte», sier Googles Vice President of Engineering, Patrick Bradly.

BMWs Android Auto-opplevelse vil bli demonstrert for første gang under neste års CES-messe i Las Vegas, som arrangeres i januar. I juli 2020 blir Android Auto tilgjengelig i 20 land.

Kilde:
Ars Technica
BMW

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse