Android Auto
Android Auto får nytt utseende.

Annonse


Ruller ut den største oppdateringen til Android Auto noensinne

Android Auto er Googles smarttelefon-drevne bilgrensesnitt og Apple CarPlays største konkurrent.

Tidligere i år, under Google I/O, annonserte Google at en stor oppgradering for Android Auto var på vei.

«Fortsett der du slapp»

Nå, tre måneder senere, gjør Google seg klare til å rulle ut det oppdaterte grensesnittet til offentligheten.

Dette er den største oppdateringen av Android Auto siden lanseringen i 2014. Nå får du forbedret funksjonalitet for bakgrunnsapper, bedre navigasjonsfunksjoner og en «fortsett der du slapp»-funksjon. Sistnevnte lar deg for eksempel på automatisk vis fortsette avspillingen av musikk når du kommer tilbake til bilen etter, for eksempel, å ha vært inne på butikken.

Annonse
En av de mest synlige forandringene er dog det mørke grensesnittet.

Multitasking

Det nye grensesnittet lar deg også gjøre flere ting samtidig. For eksempel kan du bruke Maps for å navigere øverst på skjermen, mens du kan styre musikken fra en seksjon på den nedre delen av skjermen. Du kan også gjøre det motsatte – bruke den øvre delen av skjermen på å bla gjennom Spotify, og bruke den nederste delen for navigasjon. Dersom Spotify dekker hovedområdet på skjermen, får du fortsatt sving-for-sving-navigasjon nederst på skjermen.

Eksemplene over involverer kun Maps og musikk, men multitask-funksjonaliteten strekker seg langt utover kun disse appene.

Opprydning i dock-en

Det hele er mulig takket være en overhaling av Android Autos «dock»-system, som befinner seg på bunnen av skjermen. Google har ryddet opp – istedet for at du får mange unyttige snarveier fra bunnen av skjermen, er det nå kun tre synlige kontroller på venstre og høyre side.

En hjem-knapp (som tar deg en en scrollbar skjerm som inneholder alle dine apper), samt egne knapper for varsler og mikrofon-tilgang.

Kvitter seg med appen

En annen ting som er verdt å nevne: Android Police skriver at Android Auto-appen for smarttelefoner nå skal erstattes av den eksisterende Google Assistant-appen.

Sistnevnte app vil få et nytt grensesnitt kalt Google Assistant Driving Mode.

Utrullingen av nye Android Auto startet i går, så du skal kunne få oppdateringen om ganske kort tid.

Kilde:
Ars Technica

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse