elonmusktwitter
Elon Musk vitnet i retten i dag at han ikke er helt sikker på egen verdi, men at den trolig ligger på 20 milliarder dollar i verdier i Tesla og SpaceX. Sjefen er også aktiv på Twitter der han har mange følgere, noe som ofte gjør aksjonærene til å reagere.

Annonse


Elon Musk vet ikke hvor mye han er verdt

I ærekrenkelse-rettssaken mellom Elon Musk og dykkeren Vernon Unsworth som var involvert i dykker-dramaet i Thailand der 12 unge fotballspillere og treneren var innesperret i en hule som hadde blitt delvis oversvømt.

Musk med mulig æreskrenkende adferd på Twitter

Det er Unsworth som har saksøkt Musk. Årsaken er at Tesla-eieren omtalte dykkeren som en “pedofyr” på Twitter og skal ha sendt journalister epost og koblet ordet “barnevoldtektsmann” med Unsworth.

Feiden mellom de to skal ha startet da Elon Musk, SpaceX og Tesla, designet og produserte en undervannsubåt for å prøve å redde barna som var fanget. Ubåten ble ikke tatt i bruk, og Unsworth ba Musk stikke den der bak. Flere skal ha sett på involveringen fra Musk og hans selskap som et PR-stunt, og reagert.

Dette har Elon Musk også uttalt under rettsaken:

Tar Elon Musk ut lite cash?

Dette er altså hva de to er i retten for, og det blir til retten eller juryen å bestemme, men toppsjefen avslørte også at han ikke helt sikker på hvor mye han er verdt. Det er jo litt interessant.

Annonse


En av årsakene er at Musk har lite kontanter, og det meste av verdien ligger i Tesla og Space X, en børsverdi som varierer, men som Musk tror ligger på rundt 20 milliarder dollar.

Vinner Unsworth saken mot Elon Musk blir han belønnet med rundt 685 000 kroner, bare en brøkdel av hvor mye Musk er verdt. På papiret.

Tesla Inc. har en markedskapital på 548 milliarder kroner, mens SpaceX er et privat selskap og derfor ikke er notert på børs.

Kilde:
CNBC

Annonse