Elon Musk
Elon Musk og Vernon Unsworth møttes i retten denne uken.

Annonse


Elon Musk i retten: – «Pedo-fyren» er ikke det samme som «pedofil»

Tesla-sjefen har i to dager sittet i retten og forsvart seg etter at en jury avslo Musks krav om å droppe saken mot ham.

– Du har ikke sex med moren din bare fordi noen kaller deg en «motherf****»

Musk anklages for ærekrenkelser etter å ha omtalt en britisk dykker som «pedofyren» i forbindelse med en den verdenskjente redningsaksjonen som foregikk i en Thailandsk grotte i fjor sommer.

Dommer Stephen Wilson påpekte tidligere i høst at Musks beskyldninger ikke var knyttet til noen offentlige kontroverser rundt dykkeren Vernon Unsworth.

Derfor mener dommeren at Musk ikke kan beskyttes under ytringsfriheten.

Annonse


Men Musk mener at uttalelse ikke kan tas bokstavelig.

– Det er en fornærmelse, litt som å si «motherf*****». Det betyr ikke at noen har sex med moren sin, sa Musk til juryen.

– Som min mor sa, «hvis noen fornærmer deg, bare gå videre».

Avfeide Musk-hjelp som et PR-stunt. Da smalt det.

Historien begynte i fjor sommer under dramaet som utspant seg i Tham Luang-grotten i Thailand. Tolv gutter og fotballtreneren deres ble fanget inne i grotten da den ble overfylt av vann. Over 10 000 mennesker deltok i redningsaksjonen, som endte med suksess. Ingen av de innesperrede mistet livet.

I forbindelse med redningsaksjonen bygde Elon Musk og hans ingeniører en miniubåt som de sendte til Thailand. Musk mente at ubåten kunne brukes for å frakte de innesperrede ut av grotten (for ordens skyld; den ble aldri brukt).

Grottedykkeren Vernon Unsworth avfeide miniubåten som et PR-stunt og sa at Musk kunne «stikke ubåten der det gjør vondt».

«Sorry pedofyr – du ba virkelig om det»

Som en respons publiserte Musk flere Twitter-innlegg med alvorlige beskyldninger mot Unsworth.

«Sorry, pedofyr – du ba virkelig om det», skrev Musk i en tweet som senere ble slettet.

Senere, i en e-post sendt til Buzzfeed, omtalte Musk dykkeren som en «barnevoldtekstmann».

«Jeg håper faen meg at han saksøker meg», skrev Musk videre i e-posten.

Og nettopp det gjorde Unsworth.

Det er disse uttalelsene Musk nå må svare for i retten. Musk har tidligere tryglet dommerne om å droppe saken, men bønnen ble ikke hørt.

Musk sørget senere for å hyre inn en privatetterforsker som fikk i oppgave å grave i Unsworths fortid. Privatetterforskeren viste seg imidlertid å være en dømt forbryter.

– Føler meg ydmyket og skamfull

Unsworth kan fortelle om en vond tid etter den alvorlige beskyldningen.

– Jeg føler meg ydmyket, skamfull, skitten og sårbar. Det gjør vondt å snakke om det, sa den erfarne dykkeren under den første dagen av rettssaken.

Stemmen hans sprakk da han skulle si ordet «pedofil» i rettssalen. Han omtalte beskyldningen som en «dødsdom uten prøveløslatelse».

Kilde:
ArsTechnica
Annonse


Annonse


Annonse