HP Xerox
HP har ikke lukket døren helt for et gigant-oppkjøp.

Annonse


HP fnyser av nytt bud – åpner likevel for forhandlinger

For noen uker siden ble det kjent at skriverprodusenten Xerox ønsker å kjøpe HP.

Xerox har allerede kommet med en konkret bud, men forrige uke ble det kjent at HP avslo dette budet. Da ble det samtidig kjent at Xerox gir HP et ultimatum.

Mener de undervurderer verdien

HP, et selskap som for tiden befinner seg i en utfordrende periode med heftige nedskjæringer, mente at budet var altfor lavt. HP-ledelsen mener selskapet deres er mye mer verdt enn det Xerox foreslår.

Mandag offentliggjorde HP et brev de har sendt til Xerox. I brevet avslår selskapet nok en gang budet fra Xerox. Og igjen er begrunnelsen den samme; ledelsen i HP mener at Xerox undervurderer selskapets verdi.

Annonse


Saken fortsetter under bildet.

Xerox HP
Xerox vil kjøpe HP.

Forsøker å tvinge gjennom en fusjon

HP skriver at de slett ikke er desperate etter en kjøper. Selskapet understreker at det vil klare seg uten å måtte slå seg sammen med Xerox. HP mener det er Xerox som er desperate.

Samtidig åpner HP opp for å ha videre samtaler med Xerox. Men da må det bli slutt på den aggressive tilnærmingen.

«Det er tydelig gjennom deres aggressive ord og handlinger at Xerox intensjon er å tvinge gjennom en potensiell kombinasjon på opportunistiske vilkår og uten å tilby tilstrekkelig informasjon», skriver HP i brevet.

Men selskapet legger til:

«Vi forholder oss forberedt på å studere den potensielle verdien av en kombinasjon og til å lære mer om Xerox’ forretningsbane. Imidlertid er det fortsatt betydelige bekymringer knyttet til både den kortsiktige helsen og langsiktige levedyktigheten til forretningene deres, noe som har en betydelig innvirkning på verdien til Xerox».

Kilde:
TechCrunch

Annonse