Annonse


Disney lover å fikse The Simpsons-tabbe

Selv om Disney+ ikke er lansert i Norge (kommer neppe før tidligst sommeren neste år) , er det interessant å følge mottakelsen tjenesten har fått i landene den er lansert i.

Tidligere denne uken kunne vi melde at Disney+ fikk 10 millioner abonnenter i løpet av de første 24 timene etter lansering. Analytikerne spådde at det ville ta Disney+ ett år å nå disse tallene.

Det ser i det hele tatt ut til å være en vellykket Disney+-lansering enn så lenge, men selskapet har måttet tåle mye kritikk for spesielt én ting.

Feil format

The Simpsons-tilhengere som gledet seg til å få tilgang til alle 30 sesonger av serien, opplevde raskt at det var noe som ikke stemte.

Annonse


Disney har nemlig byttet ut 4:3-størreslesforholdet med 16:9, altså widescreen.

Les også: Disney+ holdt noe hemmelig for Star Wars-fansen

Vitsene mister poenget

Høres kanskje ikke ut som en dum idé, men denne endringen førte faktisk med seg noen ulemper. Noen ganger er vesentlig informasjon klippet bort. Dette er gjerne detaljer som i utgangspunktet er avgjørende for hvor humoristisk scenen oppfattes. Med andre ord blir serien i ytterste konsekvens kjedeligere å se på.

Her er et eksempel:

Fikses tidlig i 2020

Disney har derfor fått kritikk av The Simpsons-tilhengere på Reddit og i andre sosiale medier. Men nå sier Disney at de vil fikse fikse formatet tidlig i 2020.

Selskapet skal gjøre dette ved å legge til en ekstra utgave av alle de første 19 sesongene i 4:3-formatet, altså slik disse episodene opprinnelig var ment å konsumeres.

«Vi presenterte The Simpsons i 16:9-størrelsesforholdet til lansering for å garantere visuell sammenhengende kvalitet på tvers av alle de 30 sesongene. Over tid vil Disney+ rulle ut nye funksjoner og flere visningsvalg. Som en del av dette vil Disney+, tidlig i 2020, gjøre de første 19 sesongene (og noen episoder fra sesong 20) av The Simpsons tilgjengelig i sitt originale 4:3-format».

Kilde:
Gamespot

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse