disneyplus
Disney+ byr på solide klassikere, og endel nye Marvel-filmer, men mangler de helt nyeste filmene fra samtlige av datter-studioene.

Annonse


TEST: Disney+

I USA har Disney+ vært tilgjengelig på mobil og Apple TV et par dager.

Vi testet tjenesten som gikk live i samme tidsrom som Apple TV+ og spør oss selv om hvor mange strømmetjenester det egentlig bør være plass til?

Vi har testet det meste

Så mange som det er lisenser knyttet til studioets innhold, kan det virke som, for i stedet for å knytte innholdet sammen ender man ofte opp med å måtte abonnere på nærmest alle sammen for å se den ene serien studioet har eksklusivitet til – mange andre filmer betaler man derfor noen ganger dobbelt, tredoblet og til og med fire-dobbelt for.

Vi er fra før kjente med en rekke strømmetjenester og har brukt mange av dem lenge, dette inkluderer Netflix, Hulu (som kobler sammen en rekke studioer i tillegg til at de har eksklusivt innhold som Netflix – faktisk kan man kjøpe en pakke med Disney+, Hulu og ESPN+ for 120 kroner måneden), Amazon Prime Video, Apple TV+, HBO Now, Showtime, Starz og AMC. Puh!

Annonse


Mer enn bare Disney

Og nå har vi altså Disney+ også, og hva byr Disney på? Disneys klassikere, Pixars flmer, Marvels superhelt-filmer, Star Wars-filmene, National Geographic “og mer”.

Påloggingen er enkel nok etter en omstart av TV-appen og appen på mobilen (abonnementet er handlet via Apple) – uten omstarten klarte ikke TV-appen logge på, etter en omstart logget den på automatisk, også på iPad-en.

Den oppretter uansett brukernavn og passord for deg slik at du kan logge på uansett enhet, det er jo mer enn Apples enheter som er støttet:

Støttede plattformer.

Det er støttet for strømming på fire enheter samtidig, profiler, nedlasting og 4K UHD-titler (som heldigvis er sortert under egen kategori).

Disneys eksklusive titler.

Grensesnittet

Det som møter deg er et velkjent grensesnitt som er vanskelig å skille fra det Apple selv benytter. Et problem for mange vil være at grensesnittet ikke gjør det mulig å endre lydenhet, så det må du huske å gjøre først via Apples innstillinger før man starter en film.

Vi har ingenting å utsette på dette grensesnittet, men ettersom det kommer til å vokse, bør det inkluderes flere kategorier:

Vi setter stor pris på at Disneys søkefunksjonen i appen er kjapp og presis, og at videokvaliteten er noen hakk over mange av konkurrentene.

Innholdet

Som eneste person i verden er jeg ikke en innbitt Star Wars-fan, og finner derfor dette tilbudet “meh” – spesielt de nyeste filmene ser dårlige ut, selv om jeg muligens er villig til å prøve om det ikke er noe annet å se på.

Star Wars må uansett nevnes, selv om vi neppe kommer til å se alle filmene en gang til. Her finner vi samtlige av klassikerne som startet det hele, samt Rogue One, The Force Awakens, Revenge of the Sith, Attack of the Clones og The Panthom Menace. Det er også noen tegnefilmer å by de yngre på, samt Lego Star Wars.

Jeg er glad i Pixars kreativitet, men finner det skuffende at The Incredibles 2 ikke kommer før juli neste år (kom igjen a; filmen gikk på kino sommeren i fjor) – Toy Story 4 er ikke en gang listet opp, men du finner de andre filmene i serien, samt Finding Dory, Monsters University, Monsters Inc., Cars, Inside Out (stort pluss for det!), Finding Nemo, Wall-E og Brave for å nevne noen.

Av helt annen innhold finner vi Life Below Zero-serien på National Geographic, The World According to Jeff Goldblum (men hvorfor?) og Gordon Ramsay – Uncharted. De byr også på et par tidløse dokumentarer.

Disney selv byr på klassikere helt tilbake til svart og hvitt-tiden (Steamboat Willie som jo startet det hele), High School Musical, Dumbo, Moana, The Lion King, Frozen og Tangled for å nevne noen titler. De aller fleste er noen år, for Aladdin, Skjønnheten og Udyret, og den lille havfruen er også å finne.

Marvel-filmer er det en god del av og de er ganske så nye, inkludert Avengers Endgame, Captain Marvel, Iron man 3, Guardians of the Galaxy vol 2, Thor The Dark World, Captain America Civil War og Ant-Man (men ikke oppfølgeren Ant-Man and the Wasp).

Marvel har et godt utvalg nyere filmer.
Star Wars-filmene er sikkert hovedattraksjonen for mange.

Under “Inspirert av virkelige hendelser“-kategorien finner vi noe annet enn animasjon og filmer som Remember The Titans med Denzel Washington, Secretariat, Saving Mr. Bank, Finest Hours, Eight Below og The Rookie.

Her er det altså et par familie- og eventyrfilmer å finne – mye nytt er det ikke, men klassikeren The Sound of Music vil sikkert glede mange.

Billig nok til å gi et par sjanser

Man fortsetter gjerne å abonnere på slike tjenester av to grunner: 1) man får de første ukene gratis, eller til og med en måned, og 2) man gidder ikke avbryte fordi man håper på mer innhold – dessuten er det jo “bare” enda 60 kroner mer i måneden for nok en strømmetjeneste.

Dette er smart markedsføringsmessig, men vi kommer til å følge nøye med og forventer at biblioteket fylles opp og ikke bare med eldre titler.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse