Sonys IMX686-sensor lanseres i 2020.

Annonse


Denne Sony-sensoren kommer til flaggskip-telefoner neste år

Sonys bildesensor-avdeling har ikke ligget på latsiden etter lanseringen av den populære IMX586-brikken. Brikken var blant de første 48MP-sensorene på markedet og brukes nå i en rekke flaggskip-mobiler.

Men nå har Sony publisert en liten sniktitt på arvtageren, nemlig IMX686.

60-64 megapiksler

Selskapet har publisert en aldri så liten sniktitt på den nye sensoren. Dessverre avsløres ikke oppløsningen på den nye sensoren, men ryktene skal ha det til at det blir et sted mellom 60-64 megapiksler. Det blir med andre ord ikke det det høyeste på markedet – Xiaomi Mi CC9 har for eksempel en sensor på 108 megapiksler, og det ryktes at Samsung skal gjøre det samme med Galaxy S11.

Men flere piksler er ikke ensbetydende med bedre bildekvalitet, så til syvende og sist trenger det ikke være avgjørende.

Annonse


Kommer i flaggskip neste år

I videoen serverer Sony noen eksempler på bilder som er tatt med den nye sensoren. Du kan se dem i galleriet nedenfor, men merk deg at bildene ikke er i full oppløsning, så et veldig godt bilde av hva sensoren er kapabel til, gir de ikke.

Videoen avslører i hvert fall at brikken lanseres i 2020, noe som betyr at flere flaggskipmobiler vil være utstyrt med denne brikken neste år.

Kun en «dummy»-telefon

Sony-videoen, som du kan se nedenfor, viser en telefon som tar bilder med sensoren. Men Sony gjør oss oppmerksom på at telefonen er en «dummy»-telefon. Bildene er egentlig tatt ved å koble sensoren til et prototyp-kretskort og en PC. Videoen er også kun tilgjengelig i 480p, så den forteller oss ganske lite. Men det er alt vi har akkurat nå.

Kilde:
DPReview
Weibo

Annonse