Mini Cheetah
Slik ser det ut når ni robothunder møtes i parken.

Annonse


Slik ser det ut når ni robothunder møtes i parken

Har du lurt på hvordan en flokk med robothunder oppfører seg i offentligheten? Vi skal innrømme at tanken ikke har slått oss – før nå.

Vi har omtalt MITs «Mini Cheetah»-robot tidligere. I mars i år avduket MIT en ny variant av robothunden. MIT hevdet den gang at Mini Cheetah er den første roboten som kan ta baklengs salto.

Nå har MITs Biometics-avdeling publisert en ny video som viser Mini Cheetah i aksjon. Denne gangen er det ikke like mange halsbrekkende stunts å spore, men det spilles fotball, gjennomføres baklengs salto og krangles litt.

Annonse


Vi får rett og slett se hva som skjer når ni Mini Cheetah-eksemplarer møtes i parken.

Se klippet her :

Hver Mini Cheetah veier ni kilo og kjøres ved hjelp av 12 elektriske motorer. De kan nå hastigheter på 2,5 meter i sekundet og styres ved hjelp av en radiostyrt fjernkontroll.

Nesten som Lego

Roboten skal være designet på en sånn måte at du utviklerne enkelt kan bytte ut deler som blir ødelagt. Hvert enkelt bein består for eksempel av tre identiske motorer som kan byttes ut.

– Å sette sammen disse delene er nesten som å pusle med Lego, sier en av hovedutviklerne bak Mini Cheetah, Benjamin Katz ved MIT.

– En stor grunn til at vi bygde denne roboten er at det gjør det så enkelt å eksperimentere og bare prøve spinnville ting. Det er fordi den er så robust og ikke lar seg ødelegge så lett – og hvis den ødelegges er det enkelt og ikke så veldig dyrt å fikse, sier Katz.

Teamet som har bygget roboten jobber nå med å utvikle en ny egenskap for Cheetah-en:

– VI jobber med en ladingskontrollmekanisme. Vi ønsker å kunne løfte opp roboten og kaste den, og deretter få den til å lande på føttene sine.

Kilde:
MIT

Annonse