Mini Cheetah Root
Denne firbeinte kan lærer seg stadig flere triks.

Annonse


Se hva Mini Cheetah-roboten kan gjøre nå

Massachusetts Institute of Technology (MIT) har utviklet en ny versjon av sin Cheetah-robot, kalt Mini Cheetah. Denne gangen er den tilbake med flere evner enn noen gang.

Lettvekter

Selv om roboter som tar saltoer finnes fra før (Boston Dynamics Atlas), er Mini Cheetah verdens første firbeinte robot som kan ta baklengs salto – det hevder MIT på sine nettsider.

I en video publisert av forskerne (se den nederst i saken) kan du se roboten gjøre en rekke triks, alt fra å gå opp ned, ta salto og til og med reise seg etter å ha falt. Mini Cheetah, som veier 9 kilo, kan løpe 2,45 meter i sekundet, og skal også kunne forsere ulendt terreng dobbelt så raskt som et menneske i normal gange.

Nesten som Lego

Roboten skal være designet på en sånn måte at du utviklerne enkelt kan bytte ut deler som blir ødelagt. Hvert enkelt bein består for eksempel av tre identiske motorer som kan byttes ut.

Annonse
– Å sette sammen disse delene er nesten som å pusle med Lego, sier en av hovedutviklerne bak Mini Cheetah, Benjamin Katz ved MIT.

– En stor grunn til at vi bygde denne roboten er at det gjør det så enkelt å eksperimentere og bare prøve spinnville ting. Det er fordi den er så robust og ikke lar seg ødelegge så lett – og hvis den ødelegges er det enkelt og ikke så veldig dyrt å fikse, sier Katz.

Teamet som har bygget roboten jobber nå med å utvikle en ny egenskap for Cheetah-en:

– VI jobber med en ladingskontrollmekanisme. Vi ønsker å kunne løfte opp roboten og kaste den, og deretter få den til å lande på føttene sine.

Se Mini Cheetah i aksjon her: 

 

Kilde:
MIT

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse