AirPods Pro
AirPods Pro er vanskelig å reparere.

Annonse


På ett punkt får AirPods Pro strykkarakter

iFixit har skrudd nye AirPods Pro fra hverandre for å finne ut hvor enkelt eller vanskelig det er å reparere øreproppene.

Les vår sniktitt: AirPods Pro låter som en verdig oppgradering

Upraktisk og uøkonomisk

Apples nyeste AirPods-modell blir rett og slett slaktet på dette punktet. iFixit belønner øreproppene med hele 0 av 10 mulige poeng. Det er tilnærmet umulig å gjøre noe selv med proppene.

«Selv om det er i teorien er mulig, gjør det ikke-modulære designet, deler som er limet sammen og mangel på erstatningsdeler, at reparasjon både er upraktisk og uøkonomisk», skriver iFixit i sin konklusjon.

Annonse


Dermed får AirPods Pro samme karakter som originale AirPods. Også disse proppene er kjent for å være vanskelig å reparere.

At AirPods Pro ikke er noe bedre på dette området, betyr for eksempel at du ikke kan bytte ut batteriet selv, når det etter hvert dør ut. Og batteriet kommer til å dø ut, og for mange AirPods-eiere dør det ut tidligere enn forventet.

Saken fortsetter under bildet.

Røntgen av AirPods Pro
Et røntgenbilde va AirPods Pro-etuiet.

Silikon-putene er inkompatible med andre ørepropper

iFixit har også oppdaget et par interessante detaljer. Både AirPods Pro og ladeetuiet veier mer enn de to andre AirPods-modellene.

I tillegg avsløres det at silikon-øreputene har et tilpasset og unikt (proprietær) design, noe som gjør at de ikke er kompatible med andre ørepropper (selvfølgelig, Apple).

Demonteringen viser også at AirPods Pro består av det som ser ut til å være et tradisjonelt klokke-batteri på innsiden av hver ørepropp.

Batteriet ligner på det som er i Galaxy Buds, men i motsetning til Samsungs propper kan ikke batteriet byttes enkelt ut i AirPods Pro fordi batteriet er fastmontert med en kabel.

Kilde:
iFixit

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse