appleairpodspro
AirPods Pro ser ut til å være en verdig oppgradering av AirPods-serien med langt bedre lyd, passkomfort og aktiv støykansellering.

Annonse


SNIKTITT: – AirPods Pro låter som en verdig oppgradering

Endelig har Apple lansert sin oppfølger til AirPods, først lansert i julen 2016, og senere lansert som en mindre oppdatering med trådløs lading som tilbehør, H1-brikken for kjapp tilkobling og Hei Siri-aktivering.

Endelig nye AirPods etter nesten fire år

Det er lang tid mellom en produktoppdatering av et så populært produkt, så da må Apple jaggu også levere – spesielt fordi disse koster 3000 kroner – det er 1500 kroner mer enn AirPods.

La oss først gi et kjapt overblikk på hva som er nytt i Pro-utgaven som ble lansert onsdag denne uken:

  • Aktiv støykansellering og Transparency for å høre omgivelseslyder – begge kan deaktiveres
  • Trådløst lade-etui
  • Gummipropper i tre størrelser for bedre lyd og passform
  • Vann- og treningssikre med IPX 4 (så lenge aktiviteten ikke innebærer vann)
  • Adaptiv EQ
  • 24 timer lyttetid om man lader med etuiet – 4,5 timer lyttetid per lading – 1 time lyttetid etter fem minutter lading. Nærmest identisk som AirPods 1 og 2.
  • Hei Siri trådløs stemmeaktivering
  • H1 for kjapp-tilkobling mot iPhone og forbedret lydkvalitet
  • iPhone 8 eller nyere kreves for samtlige funksjoner – støtter alle Bluetooth 4.0-enheter, også Android, men uten ekstrafunksjoner

Førsteinntrykk

Det første man legger merke til er at lade-etuiet er likt designmessig, men har et mer avlangt design.

Annonse
Det andre Apple har gjort er å flytte fingerkontrollen ned til de to “pinnene” på hver av pluggene for å pause og hoppe i innhold, samt aktivere og deaktivere støykansellering.

Det er uvant at disse kontrollene er flyttet dit, men vi liker at de gir en liten klikkelyd ved bruk. Man kan også velge mellom de modusene ved å holde inne volumkontrollen i iOS 13.

Lyden

Det første som slår oss er at disse spiller mye høyere, har (bedre) bass og jevnt over mye bedre lyd.

Dette er ingen overraskelse da teknologien har kommet en lang vei siden 2016 (ifølge Apple har disse ti kjerner som jobber for å oppnå kjapp respons og sanntids støy-kansellering), og det faktum at det følger med tre propper for optimal passform og som sørger for at de ikke detter ut (i den komplette testen skal vi løpe med dem, det er den virkelige testen).

Det skal bli interessant å finne ut av om de blir sittende i øret, og om Siri fungerer utendørs med plutselige vindkast.

Apple har implementert såpass avansert teknologi, for disse vet om proppene sitter korrekt i, en test man kan utføre på iPhone og som tar et par sekunder. Denne testen finner man i proppenes Bluetooth-innstillinger.

Støykanselleringen later også til å levere varene ved første testrunde, og vi liker spesielt godt hvor kjapt vi kan endre rett fra volumkontrollen – om det å plassere kontrolleren på enden av pluggene var en god ide, det er vi mer usikre på om vi liker.

Vi kommer tilbake med en komplett test.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse