surface-laptop-3-event-screenshot

En klar oppfordring: – Ikke velg denne Surface Laptop 3-modellen!

Microsoft hadde et gedigent arrangement for noen uker tilbake der de viste frem en haug nye produkter vi har gledet oss til en stund. Blant de nye produktene er Surface Laptop som nå kommer i en konfigurasjon med 15-tommer og komponenter fra AMD.

Anbefaler Intel-utgaven av 15-tommeren

Vi har ikke fått sjansen til å teste denne noe særlig grundig, men alt tyder på at det er en flott maskin i seg selv. Likevel frarådes potensielle kjøpere om å gå for utgaven med AMD-maskinvare – det skal lønne seg å henvende seg til Microsoft for å få 15-tommeren utstyrt med en Intel-prosessor i stedet.

Litt over to minutter ut i videoen demonstrerer Dave hvor ekstremt bra Microsoft har prestert å balansere maskinen, men det er et annet poeng.

Bedre ytelse og batteri

Problemene med AMD-utgaven av 15-tommeren skal hittil forklares i batteri og ytelse. Det meldes at den er betraktelig mindre god med strømforbruket sitt sammenlignet med Intel-utgaven som er mulig å få konfigurert hos Microsoft, da til en 100 dollars økning i pris og frafall av muligheten til å bruke eventuelle studentrabatter.

Det rapporteres om at Surface Laptop 3 med AMD-konfigurasjon taper 15 prosent strøm over natta, mens de Intel-utstyrte ikke opplever noe i nærheten av dette. I tillegg nevnes problemer med avspilling av høyoppløste videoer med flimring når man spiller av 4K-videoer i 60FPS.

Intel-utgaven skal visstnok være tilgjengelig ved forespørsel i USA, men det er usikkert hvordan Microsoft i Norge forholder seg til disse ulike konfigurasjonene.