windowsneo
Surface Neo lanseres vinteren 2020 med Intel Lakefield CPU og nye Windows 10X.

Annonse


Alt om de nye Surface-produktene med norske priser og lanseringsdatoer

Microsoft storoppgraderte Surface-produktserien som vi aldri tidligere har opplevd i kveld.

Oppdatert, 23:13:

Microsoft har endelig klart å oppdatere sin norske nettbutikk med priser og lanseringsinfo for Surface Laptop 3 og Surface Pro X.

Det foreligger ingen informasjon vedrørende Surface Pro 7 enda, men når det skjer vil informasjonen dukke opp på Microsofts Surface 7 Pro-produktside.

Annonse


Surface Laptop 3 lanseres 21. oktober fra 13 999 kroner (Intel Core i5/8GB RAM/128GB) for 13,5″ og fra 13 999 kroner for 15″-modellen med AMD A9 CPU.

Surface Pro X lanseres 18. november, altså et par dager etter USA, og koster fra 11 699 kroner for modellen med 8GB RAM og 128GB lagringsplass.

Oppdatert, 20:05:

Surface Pro X lanseres 15. november, i det minste i USA. Den rimeligste modellen koster fra 999 dollar (8GB RAM/128GB) til 1799 dollar – 16GB RAM/512GB (vi vet ikke om tastaturet følger med). Vi kan ikke bekrefte norsk lanseringsdato eller prise riktig enda.

Surface Pro 7 lanseres 22. oktober i USA og koster fra 899 dollar (Intel Core Platinum, 8GB RAM, 128GB) og slutter på 2299 dollar for Intel Core i7, 16GB RAM og 1TB lagringsplass.

Surface Laptop 3 13,5″ lanseres samme dato fra 1599 dollar (Intel Core i7, 16GB RAM, 256GB) og helt opp til 1999 dollar for 16GB RAM og 512GB lagringsplass.

Norske priser og lanseringsinformasjon kommer. Det er ingen informasjon om AirBuds enda.

Surface ditt, Surface datt

En større rekke innmat-forbedringer ble akkurat annonsert for den eksisterende produktlinjen som nå også består av Surface Laptop 3 og Surface Pro 7.

Microsoft om Surface Pro 7:

“Nye Surface Pro 7: Den ikoniske Surface 2-i-1, kommer nå med Intels 10. generasjon prosessor og er mer allsidig med både USB-A og USB-C. Den er dobbelt så rask som tidligere versjoner og over to ganger så rask som MacBook Air.”

Surface Laptop 3:

Nye Surface Laptop 3 i to størrelser; 13-tommer og 15-tommer. Surface Laptop 13-tommer er oppdatert med Intels 10. generasjon prosessor som leverer 50 % mer ytelse, og et nytt utvalg av farger og finish. Du kan velge mellom et varmt Alcantara-tekstil, eller en ny aluminium finish. I tillegg introduserer Microsoft en ny 15-tommer Surface Laptop 3, med AMD Ryzen Edition-prosessor. Det er den raskeste 15-tommer laptopen i sin klasse.”

Det er disse som er spennende

Av helt nye produkter finner vi 2-i-1-laptopen Surface Pro X som er ARM-basert, faktisk har Qualcomm og Microsoft samarbeidet om å designe en helt spesiell utgave av Snapdragon 8cx, Surface SQ1. USB C har den også, heldigvis.

Med ett er Microsoft i samme segment som Apple: de produserer, i hvert fall delvis, maskinvaren- og programvaren selv. Skjermen er oppgradert fra 12 til 13 tommer.

Slik beskriver Microsoft Surface Pro X:

“Nye Surface Pro X: Den slankeste, letteste og kraftigste Surface 2-i-1 noensinne. Den er bygget for mobilitet med den nye Microsoft SQ1 prosessoren som er designet i samarbeid med Qualcomm, og har innebygd LTE. Den har en levende 13-tommers berøringsskjerm fra kant til kant (den største noensinne laget for Surface Pro), batterilevetid hele dagen, en ny oppladbar penn og et utrolig tynt og lett understell.”

Surface Neo og Duo

Dette er produktene veldig mange av oss har ventet på spesielt Duo som er en toskjerms Surface-“mobil” med to 5,6″ skjermer og Snapdragon 855.

Enheten lanseres vinteren 2020 med Android. Stemmer: denne kjører ikke Windows 10X med OneCore-teknologi (som jo også har mulighet til å kjøre Windows 32-programmer), noe vi synes muligens er noe skuffende, men om batterilevetiden forbedres på den måten, “so be it”.

Microsoft har gjort det de kunne for å gjenskape Windows-grensesnittet, men det er likevel mulig å skimte Android.

Neo er på mange måter en større versjon av Duo, men med Windows 10X i stedet for som tidligere nevnt kan kjøre Win32-programvare i tillegg er Progressive Web Apps (PWA) og Universal Windows Apps (UWP) støttet. De har samtidig endret startmenyen og fjernet Live Tiles – der får man i stedet servert en app, dokument og fil-liste.

Som Apple er Microsofts produktstrategi å lansere samme design i forskjellige størrelser, og som Apple er de to enhetene skilt ved OS-et: mobil-nettbrettet kjører Android (Apple: iOS), mens Neo Windows 10X (Apple: iPadOS).

Som Duo er Neo en klappbar enhet, med med en tykkelse på 5,6mm og en vekt på kun 655 gram, og skjermen er mye større: det er nemlig to 9″ som igjen kan brettes ut til hele 13 tommer.

Ved bruk av Bluetooth-tastaturet, som festes med magneter, har Microsoft hentet inspirasjon fra MacBook Pro sin TouchBar, men tatt det hele enda mye lenger ved å i stedet plassere tastaturet på selve skjermen og presentere et mindre grensesnitt med smilyes, YouTube og annen informasjon – her står man jo fritt til å gjøre alt som gir mening i kombinasjon med et fysisk tastatur.

I motsetning til Duo og Pro X, kjører denne en Intel Lakefield CPU 10 nm. Dell, HP, Lenovo og Asus kommer også med slike enheter snart med Windows 10X ombord.

Se produktvideoene

https://www.youtube.com/watch?v=fssZICsV4Rg
https://www.youtube.com/watch?v=pcRsSkOPGhQ
https://www.youtube.com/watch?v=xCGTkwVpGLs

Annonse