googlenest
Googles Nest-produktserie med smartenheter kan plutselig ta opp det som skjer i hjemmet - da kan det være lurt å informere gjester om at dette forekommer.

Annonse


Google anbefaler du sier ifra at gjester blir overvåket

I et nytt intervju med BBC sier Google-sjefen for enheter, Rick Osterloh, at det nok er smart å informere gjester at de blir overvåket om man har Nest- eller annet smart-utstyr.

Skru dem av for å være sikker når du har besøk

Man skulle jo tro at dette er noe Google har tenkt endel på, men det har de ikke ifølge Osterloh som er klar på at man må tenke på alle personer som er i nærheten av slike enheter og informere dem om at de når som helst kan ta opp samtaler.

“Jeg har faktisk ikke tenkt på dette på denne måten tidligere, men dette er noe jeg selv gjør når noen kommer på besøk. Det er nok noe som produktene selv bør indikere”, forklarer han til BBC. Med andre ord kommer det trolig flere nye produkter som på en eller annen måte vil indikere, visuelt eller via lyd, at man kan bli lyttet til.

Nest-produkter er allerede utstyrt med et LED-lys som aktiveres hver gang produktet er i opptak-modus.

Gransker ufin datakolleksjon-metode

Google har fått negativ presse etter at de ble avslørt de betalte hjemløse for å forbedre ansiktsgjenkjenningsteknologi, som blant annet er å finne i nye Pixel 4 som ikke har fingersensor.

Osterloh sier dette ikke er akseptabel forretningspraksis og at de etterforsker saken. “Vi har stoppet all innhenting av slike data til vi har funnet ut av dette”, sier han.

Kilde:
BBC

Annonse


Annonse