Google Pixel 4

Annonse


Google lurte hjemløse til å selge ansiktene sine

Google innrømmet i sommer at deres ansatte har oppsøkt personer i ulike byer i USA og gitt dem tilbud om å teste Pixel 4-funksjonalitet. Dette for å kunne forbedre funksjonen før sluttproduktet lanseres.

Nå kommer det frem nye opplysninger om dette arbeidet.

På oppdrag fra Google skal selskapet Randstad ha dratt rundt i Atlanta og målrettet oppsøkt hjemløse og personer med mørk hud.

Ga dem fem dollar for å «selge» ansiktet til Google

Personene fikk sjansen til å «leke seg litt» med den nye Pixel-telefonen og de fikk også et gavekort til en verdi på fem dollar.

Annonse


De skal ha henvendt seg til hjemløse personer fordi «det er mindre sannsynlig at de sier noe til media», ifølge nettstedet Daily News.

Google var ikke nødvendigvis kjent med at Randstad oppsøkte hjemløse personer, men overfor Daily News bekrefter Google at de ba selskapet om å oppsøke personer med mørk hud.

De som deltok frivillig skal ha blitt lurt til å tro at de deltok i et «selfie-spill», mens det i realiteten ble gjort opptak av ansiktene deres.

Lover gjennomgang

Arbeidet ble altså gjennomført for å teste Pixel 4s ansiktsgjenkjenningssystem. Men de hjemløse visste ingenting om at de «solgte» ansiktene sine til Google.

Nå lover Google å gå gjennom saken og forhindre at noe lignende skjer i fremtien.

– Vi tar disse påstandene svært alvorlig og vi undersøker dem, sier en talsperson for Google i en uttalelse.

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse