porsche911gt2
Porsche sin 911 GT2 RS MR er den kjappeste bilen på Nürburgring-banen i Tyskland.

Annonse


Model S Plaid slo Porsche Taycan, men er fremdeles langt unna denne bilen

“Det vakte oppmerksomhet da Porsche tok med en prototype av modellen til Nürburgring for å teste ut denne i det berømte løpet som strekker seg over 20,6 kilometer. Taycan gjorde unna løpet på syv minutter og 42 sekunder og kunne med det ta på seg tittelen «raskeste firedørs, helelektriske sportsbil».

Kjappere enn Taycan, ikke kjappere enn 911 GT2

Vi meldte dette 6. september i forbindelse med Tesla og Porsche sin knives om å sette nye rekorder på den verdenskjente Nürburgring-banen i Tyskland. Senere ble det kjent at Model S Plaid klarte å slå Taycan på samme bane, og nå er dette bekreftet av Teslas dataanalyser.

Problemet er at Tesla ikke kan erklære seg som offisiell vinner da Nürburgring ikke bekrefter offisielle banetall – kun deres egne race arrangert av dem selv er godkjent.

20 sekunder kjappere

Model S Plaid-modellen som enda ikke er i masseproduksjon slo riktignok Porsche Taycan med 20 sekunder, men rekorden er de fremdeles et stykke unna, da Porsche sin bensinbil fremdeles er kongen:

Porsche sin 911 GT2 RS MR har nemlig klart å erobre banen langt kjappere: 6:40.30 i november i fjor, mens Model S Plaid klarte 7:20.

Musk er selvsagt ikke fornøyd, lover å gjøre forbedringer med bilen og komme tilbake og klare banen på 7:05 neste måned.

Annonse