tesla-model-s-porsche-taycan-rekord
Tesla har vært svært aktive på berømte Nürburgring de siste ukene.

Annonse


Knuste Taycan-rekorden på Nürburgring, ifølge vitne

Masse fram og tilbake er det som beskriver Tesla sin situasjon best i disse tider, spesielt etter at Porsche annonserte deres rekordtid på Nürburgring – en rekord Elon Musk veldig gjerne ønsker å knuse.

Verdensrekordforsøk eller test av ny Model S?

Etter først å ha satt ny rekord på Laguna Seca i California så skal vitner ha det til at de også skal ha forbigått Porsches rekord på den tyske banen, dog med en Model S-variant som ikke er produksjonutgave. Bilen er i stedet det Musk omtaler som utstyrt med “Plaid powertrain” og tre motorer sammen med en ny karosseritype.

Musk fortalte dessuten at den aktuelle prototypen er utstyrt med syv seter ulikt dagens modeller, slik at det spekuleres i at Tesla ikke i utgangspunktet var ute etter å slå Porsche, men at de kun var ute etter å teste den nye konfigurasjonen.

Tjue sekunder raskere enn Taycan

Uansett – i jakten på hva enn de har hatt som mål så skriver tyske Auto Motor und Sport at en observatør fanget opp Nordschleife-eksperten Thomas Mutsch ta runden på syv minutter og 23 sekunder i et av de modifiserte Tesla-bilene. Dette er 20 sekunder raskere enn Taycan-runden som ble målt for to uker tilbake.

Annonse


På grunn av at det ikke er en produksjonsmodell så er det tvilsomt at runden blir oppført som en rekord for firedørs helelektriske biler, men ryktene skal ha det til at Tesla endelig har fått booket tid for å gjøre et potensielt verdensrekordforsøk om noen uker.

Kilde:
Electrek

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse