Tesla sjåfør sover bak rattet med autpilot
Både sjåføren og passasjeren ser ut til å være i drømmeland.

Annonse


Verken Tesla-sjåføren eller passasjeren fortjener skryt etter dette…

Teslas Autopilot-funksjon er kanskje avansert og lovende, og Elon Musk gir oss kanskje et innblikk av hva fremtiden bringer for bilene våre, men vi har ikke kommet så langt at sjåføren bør sove bak rattet mens bilen er i fart.

Det er imidlertid det som angivelig skjer i videoklippet nedenfor.

Ingen i bilen var våken

Både sjåføren og passasjeren ser ut til å være i drømmeland mens bilen suser avgårde på Massachusetts-motorveien.

Les også: Her sover han bak rattet i en Tesla på motorveien

Annonse


Det hele ble fanget på film av en forbipasserende sjåfør som knapt kunne tro hva han var vitne til.

«En fyr er bokstavelig talt i søvne bak rettet på Mass Pike. Tesla-er er syke, antar jeg», skrev personen på Twitter.

– Tenkte at det ikke kunne stemme

Ifølge vitnet skal bilen ha bevegd seg i 96 km/t. I et forsøk på å vekke zombie-sjåføren valgte vitnet å tute i vei, uten at det ga noe resultat.

– Jeg så meg til siden og oppdaget det jeg trodde var noen som sov bak rattet. Jeg tenkte at det ikke kunne stemme, så jeg dobbeltsjekket og joda – der satt det en mann med hodet mellom beina fullstendig i søvne, sier mannen til NBC10 Boston.

Ikke første gang

Politiet sier til nettstedet at de foreløpig ikke har mottatt noen henvendelser angående hendelsen, men bekrefter at de har kjennskap til saken.

Les også: Her ligger Tesla-sjåføren i baksetet mens bilen kjører i høy fart

Dette er langt i fra første gang vi ser og hører om Tesla-sjåfører som sover bak rattet mens bilen er i fart. Noe lignende skjedde i sommer da en angivelig sovende Tesla-sjåfør ble fanget på film i San Francisco Bay Area.

Falske videoer?

I etterkant av den hendelsen insinuerte Tesla at videoen var falsk.

«Mange av disse videoene ser ut til å være farlige spøker og svindel. Vårt system for monitorering av sjåfører minner sjåføren gjentatte ganger om å være oppmerksom, og forbyr bruker av Autopilot når advarslene ignoreres. I motorveihastigheter mottar sjåførene advarsler hvert 30 sekund eller mindre dersom rattet ikke registrerer hendene», uttalte selskapet.

Tesla la også til:

«Tesla-eiere har kjørt milliarder av mil ved hjelp av Autopilot og data fra vår kvartalsvise Vehicle Safety Report indikerer at sjåfører som bruker Autopilot opplever færre ulykker sammenlignet med dem som opererer bilen uten assistanse».

Kilde:
NY Post

Annonse