En Tesla-eier ble observert sovende på motorveien mens autopilot-funksjonen sto for kjøringen.

Annonse


Her sover han bak rattet i en Tesla på motorveien

Vi har sett mange hendelser relatert til Teslas autopilot-funksjon siden det ble introdusert og etter all denne tiden har fått oppgraderinger som gjør det i større og større grad sofistikert. Nå er det atter en gang en situasjon hvor en Tesla-sjåfør sitter sovende med autopilot aktivert – på motorveien.

Nylig hendelse

Autopilot i Tesla-modeller er en kjøreassistent som blant annet styrer bilen og regulerer hastigheten – selskapet har over i løpet av de siste årene implementert sikkerhetsfunksjoner og alarmer for å oppfordre føreren om å holde hendene sine på rattet, selv om dette åpenbart blir misbrukt ofte.

Denne gangen er det snakk om en hendelse i California hvor føreren av en Tesla Model S ble observert sovende bak rattet i høy hastighet og på motorveien attpåtil.

Annonse


Autopilot-funksjonen i Tesla omtales som kjøreassistanse i nivå to, slik at funksjonen ikke er å anse som fullstendig selvkjørende. Sjåføren får regelmessige varsler om å legge trykk på rattet dersom den ikke registrerer aktivitet etter en bestemt tid.

Dessuten skal funksjonen være utviklet slik at autopiloten forsøker å ta til siden i lavere hastighet ved inaktivitet på gasspedalen.

Ifølge personen som oppdaget den sovende Tesla-sjåføren sto bilen i veldig stø kurs og karakteriserte kjøringen ellers som over gjennomsnittet sammenlignet med andre sjåfører på samme sted, med blant annet forsvarlig distanse til bilene foran.

Ikke første gang

Det skal visstnok ikke være første gangen en sovende person blir observert i en Tesla – i sommer ble en Tesla-ansatt filmet mens personen tilsynelatende sover:

Hva hadde du gjort – hadde du prøvd å vekke sjåføren?

Kilde:
Electrek

Annonse


Annonse


Annonse