Mate 30 arrangement
19. september er datoen.

Annonse


Huawei Mate 30 kommer 19. september, men én ting er høyst usikkert

Avdukingen av Huawei Mate 30 nærmer seg med stormskritt. Det kinesiske selskapet har kunngjort at det vil skje gjennom et arrangement i München 19. september.

Les også: Promo-bilde av Huawei Mate 30 Pro lekket

Som det pleier å være med slike arrangementer, har også Huawei et slagord – denne gangen «Rethink Possibilities».

Annonse


Og slagordet kunne nærmest ikke vært mer passende. Selskapet er faktisk nødt til å tenke nytt med lanseringen av denne telefonen. Google har nemlig selv sagt at telefonen ikke kan leveres med Googles tjenester ombord. Det inkluderer både Google Play Store, Maps, YouTube osv.

Første flaggskip-lanseringen etter bannlysningen trådte i kraft

Årsaken er at Huawei fortsatt står oppført på USAs svarteliste, noe som innebærer at amerikanske selskaper ikke får drive forretninger med dem. Trump-administrasjonen ga amerikanske selskaper en midlertidig handelstillatelse med Huawei to ganger – akkurat nå befinner vi oss midt i den andre 90 dagersperioden. Men til tross for den midlertidige tillatelsen får ikke Huawei bruke Googles tjenester i kommende produkter. Og Mate 30 er det første flaggskipet som lanseres etter at forbudet trådte i kraft. Dermed er telefonen ute i kulda.

HarmonyOS?

Det finnes en ørliten sjanse for at Mate 30 ikke kommer med Android i det hele tatt. Huawei har som kjent utviklet sitt eget operativsystem, kalt HarmonyOS. Opprinnelig trodde de fleste at dette ble utviklet for å være en fullverdig Android-erstatter, men i det siste har Huawei antydet at OS-et først og fremst er en del av et større økosystem, og at det ikke nødvendigvis skal erstatte Android med mindre det er nødvendig.

Hvis Mate 30 kommer med Android vil det trolig være en variant basert på åpen kildekode.

Ellers ventes Mate Pro å komme med Kirin 990-prosessoren, et sirkelformet kamerasystem med fire linser, samt en skjerm med kurvede kanter.

Kilde:
Huawei

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse