huawei-mate-google-android
Reuters melder at mer enn 130 forespørsler har blitt sendt inn til handelsdepartementet for klarering til handel med Huawei. Av disse har ingen fått godkjennelse.

Annonse


Mate 30-serien til Huawei nektes Google-apper ved lansering

Huaweis kommende flaggskip i Mate 30-serien vil selges uten utvalgte essensielle funksjoner, ifølge en rapport. Google selv har bekreftet at Mate 30 ikke kan selges med en lisensiert versjon av Android. Telefonen kan heller kan ikke leveres i butikker med Googles egne applikasjoner og tjenester som vi normalt tar for gitt.

Lanseres med eller uten Googles bidrag

Det er Reuters som har fått innsyn i situasjonen i samtaler med en Google-talsperson som begrunner det med den amerikanske utestengningen av Huawei i det amerikanske markedet. Vedkommende bekrefter at nye lanseringer fra selskapet ikke kan selges med en lisensiert utgave av Android.

Huawei tok ikke lange tiden med å svare Reuters: planen til den kinesiske giganten er å lansere produktene deres uten Googles hjelp. 9to5Google påpeker at lanseringen av Mate 30-serien er den første store lanseringen til selskapet etter att bannlysningen trådte i kraft.

Det er interessant å følge utviklingen i saken. Huawei har tidligere uttalt i forbindelse med lanseringen av HarmonyOS – deres egne operativsystem – at de fremdeles håper på å kunne bruke Android, men at de hopper over til egen programvare om de blir nødt til det. Et rykte som kan være greit å få med seg er for øvrig at det ble spådd bruk av HarmonyOS som operativsystem i en eventuell Mate 30 Lite.

Kilde:
9to5Google

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse