huawei-harmonyos
HongmengOS i Kina, HarmonyOS i andre deler av verden. Tjenesten er den samme.

Annonse


Huawei lanserer HarmonyOS, for smartenheter, telefoner og masse mer

Under årets Huawei Developer Conference (HDC 2019) annonserte selskapet sitt eget nye operativsystem, døpt HarmonyOS – en fin navneoppgradering fra HongmengOS som dessuten blir lettere å forholde seg til her i vesten.

Kan brukes for selvkjørende biler

Det nye operativsystemet er neppe låst til en fast bestemt enhet. I stedet omtales det som “det første mikrokernel-baserte operativsystemet for alle scenarier” der det kan brukes i alt fra wearables som klokker til ørepropper, bærbare maskiner og nettbrett, telefoner – ja, til og med selvkjørende biler.

HarmonyOS er Huaweis forsøk på å skape det ledende operativsystemet. Om de lykkes med dette må vi vente for å finne ut svaret på, men de har allerede planer om å gjøre plattformen til åpen kildekode for å appellere til utstrakt bruk og dermed raskere tilvenning. Til å begynne med så blir det kun tilgjengelig i Kina, men selskapet er veldig klare på at plattformen gjøres tilgjengelig på verdensbasis om ikke så lang tid.

Det store spørsmålet i det hele er om operativsystemet kan erstatte Android, noe Huawei mener enkelt og greit at ja, det kan det. Til tross for dette forteller Richard Yu i selskapet at de inntil videre planlegger å fortsette med Android.

Kilde:
Neowin

Annonse