Hopp til navigasjon Hopp til innhold
HongmengOS i Kina, HarmonyOS i andre deler av verden. Tjenesten er den samme. (Ill.: Huawei)

Huawei lanserer HarmonyOS, for smartenheter, telefoner og masse mer

– Kan erstatte Android når som helst.

Under årets Huawei Developer Conference (HDC 2019) annonserte selskapet sitt eget nye operativsystem, døpt HarmonyOS – en fin navneoppgradering fra HongmengOS som dessuten blir lettere å forholde seg til her i vesten.

Kan brukes for selvkjørende biler

Det nye operativsystemet er neppe låst til en fast bestemt enhet. I stedet omtales det som «det første mikrokernel-baserte operativsystemet for alle scenarier» der det kan brukes i alt fra wearables som klokker til ørepropper, bærbare maskiner og nettbrett, telefoner – ja, til og med selvkjørende biler.

HarmonyOS er Huaweis forsøk på å skape det ledende operativsystemet. Om de lykkes med dette må vi vente for å finne ut svaret på, men de har allerede planer om å gjøre plattformen til åpen kildekode for å appellere til utstrakt bruk og dermed raskere tilvenning. Til å begynne med så blir det kun tilgjengelig i Kina, men selskapet er veldig klare på at plattformen gjøres tilgjengelig på verdensbasis om ikke så lang tid.

Det store spørsmålet i det hele er om operativsystemet kan erstatte Android, noe Huawei mener enkelt og greit at ja, det kan det. Til tross for dette forteller Richard Yu i selskapet at de inntil videre planlegger å fortsette med Android.

Kilde:
Neowin

Stikkord: android, harmonyos, huawei, os