ps5-ytelse-rtx-2080
PlayStation 5 kan bli kraftigere antatt, og en 4chan-bruker mener at han sitter på datoen for PS5-avsløringen.

Annonse


PS5-rykte: – Nesten like kraftig som RTX 2080, klokker inn på 2Ghz

Fremdeles er det utrolig masse vi ikke har kjennskap til når det gjelder den kommende konsollgenerasjonen, på både PlayStation 5 og Xbox Scarlett. Når det er sagt så har ryktene fra første stund hatt det til at begge konsollene blir svært kraftige sammenlignet med tidligere generasjoner, men nå kan det vise seg at PS5 bli kraftigere enn først antatt.

Tre forskjellige klokkehastigheter

En som er aktiv med å spre lekkasjer på Twitter har delt klokkehastigheter fra det man går ut ifra at er skjermkortet som er å finne i nestegenerasjon PlayStation-konsoll. Selve GPU-en har kodenavnet Oberon og Twitter-profilen har delt tre nøkkeltall, sannsynligvis representerer disse PS4, PS4 Pro og PS5:

Tallene er hentet internt fra AMD der de har foretatt forskjellige tester av Oberon på tre klokkehastigheter. Det spekuleres i at skjermkortet bevisst er satt til å klokke inn på lavere hastigheter enn 2Ghz for å være i samsvar med PS4 og PS4 Pro for eventuell bakoverkompatibilitet.

Sammenlignes med RTX 2080

Dersom opplysningen om 2Ghz for PS5-skjermkortet stemmer så sidestilles denne med det som nesten tilsvarer RTX 2080-ytelse. Fra før av vet man at konsollens prosessor er basert på AMD sin tredjegenerasjons Ryzen-rekke og at GPU-en vil støtte Ray-tracing.

Annonse
I andre PS5-nyheter så ble det i går hevdet av en bruker på 4chan at konsollen vil avsløres under et PlayStation Meeting-arrangement som avholdes den 12. februar 2020. Her skal det ifølge personen sendes ut invitasjoner til bransjens store navn til å vise frem sine spill for nestegenerasjon, her inngår både Activision og Ubisoft i tillegg til EA.

Den samme 4chan-brukeren melder også at neste State of Play vil finne plass den 1. november i år der det skal fokuseres på Death Stranding, Star Wars Jedi: Fallen Order og The Last of Us Part II. Det gjenstår å se hvorvidt disse opplysningene stemmer eller ei, men inntil videre kan det være like greit å ta det med en klype salt for å unngå en eventuell skuffelse.

Kilde:
Wccftech

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse