project_veritas_google
James O'Keefe fra Project Veritas og Google-lekker Zachary Vorhies.

Annonse


Gigantisk Google-lekkasje: – De ønsker å styrte USA

Over 950 interne Google-dokumenter er lekket til Project Veritas av selskapets tidligere “senior software engineer”, Zachary Vorhies. Vorhies jobbet hos Google i åtte år før han bestemte seg for å snakke ut.

Levert amerikanske myndigheter

Vorhies mener han har sett og hørt ting internt som tyder på at selskapet ønsker å manipulere amerikanske valgkamper og “styrte USA”. Ifølge den tidligere medarbeideren endret Google sin strategi i 2016, samme år det ble kjent Trump vant president-valget.

Blant annet kommer det frem i de lekkede dokumentene som er lastet opp i sin helhet på Project Veritas sin side, at Google rangerer aviser i søkeresultatene med Wall Street Journal på topp for å treffe flest mulig via Google Now. Alex Jones’ Infowars nesten helt i bunnen (på sisteplass finner vi Next News Network) med minuspoeng for å forhindre i størst mulig grad at andre enn de tradisjonelle avisene dukker opp i tjenesten når folk jakter nyheter.

Vorhies mener det er viktig nok informasjon å finne i lekkasjen til at han har sendt alt videre til antimonopol-myndighetene i USA.

Annonse


Det blir nå interessant å se om Vorhies datadump vil bli sentralt nå som USA fortsetter å vurdere om selskap som Google vil måtte deles opp for å stagge at et selskap tar kontroll over all informasjon på nett, hva som deles og hva som blir sett og lest.

Bannlyst

Dette er noen av sidene som er å finne i Googles “news black list site for Google Now”. Ifølge Google er dette nettsider som har høy blokkeringsrate hos brukerne. Google har tidligere uttalt at de ikke blokkerer innhold, men det kommer tydelig frem i lekkasjen at selskapet kontrollerer hva du mener du bør se.

patriotjournal.com/
angrypatriotmovement.com/
donaldtrumpnews.co/
truthfeed.com/
rightwingnews.com/
americanlookout.com/
yesimright.com/
supremepatriot.com/
viralliberty.com/
chicksontheright.com/
conservative101.com/
youngcons.com/
americasfreedomfighters.com/
thetruthdivision.com/
conservativepost.com/
fury.news/
downtrend.com/
therightscoop.com/
libertywritersnews.com/
thefederalistpapers.org/
endingthefed.com/
proud-patriots.com/

Dette sier lekkeren

“Jeg ga dokumentene jeg har samlet i over ett år til Project Veritas. Grunnen til at jeg samlet disse dokumentene, var fordi jeg så at noe mørkt og ubehagelig foregikk. Jeg innså at det ikke bare ville tukle med valget, men bruke den tuklingen med valget for å styrte USA.”

“Disse dokumentene var tilgjengelig for hver eneste heltidsansatt hos Google. Som ansatt søkte jeg rett og slett etter et par nøkkelord – det var da disse dokumentene begynte å dukke opp. Deretter, da jeg begynte å finne ett dokument og fant nøkkelord for andre dokumenter, kunne jeg fortsette å grave og fortsette syklusen til jeg hadde en arkiv-skattekiste med dokumenter som tydelig forklarer systemet, og hva de prøver å oppnå i veldig tydelig språk.”

Kilde:
Project Veritas

Annonse


Annonse


Annonse