Twitter sensuerer med rå datakraft for å sensuere meninger de ikke selv deler. Konservative og Trump-tilhengere er målet.
Twitter sensuerer med rå datakraft for å sensuere meninger de ikke selv deler. Konservative og Trump-tilhengere er målet.

Annonse


Slik sensuerer Twitter alt de ikke liker

Project Veritas sin Pravda-serie med avsløringer, med James O’Keefe i spissen, fortsetter å avsløre Twitter med en eksplosiv video nummer to etter gårsdagens avsløringer.

Twitter – en fare for demokratiet

“I det nyeste klippet snakker nåværende og tidligere Twitter-medarbeidere om hvilke steg den sosiale media-giganten tar for å sensurere politisk innhold de ikke liker”.

Og ganske riktig: i klippet under bekrefter Twitter-utvikler Pranay Singh at de bruker maskinlæring for å fjerne innhold de selv ikke er enig i.

Ifølge samme person skal Twitter ha blitt presset av amerikanske myndigheter til å ta ned Twitter-profilen til Julian Assange i x-antall timer.

Annonse


Twitter
Twitter
Slik misbruker Twitter makten sin til å algoritmisk luke bort meninger og personer de ikke liker.
Slik misbruker Twitter makten sin til å algoritmisk luke bort meninger og personer de ikke liker. (Ill.: Project Veritas)
Samtidig som Twitter skaper algoritmer som gjør det vanskelig for personer de ikke er enige med til å ytre seg, er det faktisk ikke hel-automatisert hvem som blir permanent bannlyst fra nettverket. Om Twitter ikke liker dine meninger, sletter de deg personlig.
Samtidig som Twitter skaper algoritmer som gjør det vanskelig for personer de ikke er enige med til å ytre seg, er det faktisk ikke hel-automatisert hvem som blir permanent bannlyst fra nettverket. Om Twitter ikke liker dine meninger, sletter de deg personlig. (Ill.: Project Veritas)
Twitter følger ikke eget regelverk og diskriminerer for eget godtbefinnende.
Twitter følger ikke eget regelverk og diskriminerer for eget godtbefinnende. Det er bak lukkede dører, reglene for hva er som er tillat og ikke, bestemmes muntlig. Alt annet er PR-vrøvl. (Ill.: Project Veritas)

Dette er en av de større Veritas-scoopene

En annen medarbeider, eller eks-medarbeider, forklarer at poenget med skyggeblokkering (#shadowban “trendet” på Twitter kort tid før publiseringen av denne artikkelen, og etter Project Veritas ferske klipp) er at personen kan legge ut innlegg som om alt var normalt, men siden Twitter kan ha tatt affære, er det ingen som ser tweetene.

Personen legger til at han ikke er kjent om dette fortsatt er praksis, men mener sikkert at Reddit bruker slike metoder. Reddit-sjef Steve Huffman har selv blitt avslørt i å redigere innlegg som var negative til ham og tjenesten.

Clay Haynes, kjent fra gårsdagens video, ytrer ikke overraskende at “alle hos Twitter hater Trump”, og legger til at han mener å vite at de konservative i teknologibransjen er å finne hos Google.

Tidligere ansatt røper at Twitter har en haug filtere, og at en av dem er skapt for å luke bort konservative.
Tidligere ansatt røper at Twitter har en haug filtere, og at en av dem er skapt for å luke bort konservative. (Ill.: Project Veritas)
Twitter ønsker at plattformen skal drives av maskinlæring, men det er de som må bestemme hva som er tillatt eller ikke før prosjektet aktiveres for brukerne.
Twitter ønsker at plattformen skal drives av maskinlæring, men det er de som må bestemme hva som er tillatt eller ikke før prosjektet aktiveres for brukerne. Faren for misbruk er stor. (Ill.: Project Veritas)

Annonse


Annonse


Annonse