nord-korea-bitcoin-fn
FN melder nok en gang fra om høy aktivitet innen cyberkriminalitet fra Nord-Korea.

Annonse


– Nord-Korea stjal to milliarder dollar for å spytte det i kjernevåpenprogrammet sitt

Eksperter i FN-panelet forteller at de er i prosessen med å granske minst 35 tilfeller der Nord-Korea har foretatt cyberangrep mot diverse mål i totalt 17 ulike land. Ofrene skal ha vært finansielle institusjoner og samlesteder for kryptovaluta, og utbyttet skal stort sett ha blitt brukt i atomvåpen-formål.

Blandede metoder

Blant landene der Nord-Korea har jobbet målrettet mot så ser nabolandet til sør å ut til å være verst rammet. Sør-Korea har fått ti angrep rettet mot seg, mens India står som nummer to med tre tilfeller av angrep. Blant de øvrige landene som har blitt offer for både én og to angrep hver så finner man Gambia, Bangladesh, Chile, Guatemala, Kuwait, Malaysia, Polen, Vietnam og en rekke andre.

Tilnærmingen i angrepene skal ha stort sett blitt basert på det såkalte SWIFT-systemet som benyttes for pengeoverføringer mellom bankinstitusjoner. I flere tilfeller har de derimot rettet seg direkte mot banker og kryptovalutameglere mens de i et par av tilfellene har vært litt mer kreative og infisert målene sine med skadevare for å utnytte ressursene deres til generering av kryptopenger.

Stadig mer sofistikert

Det sørkoreanske meglerhuset for krypto, Bithum, skal alene ha blitt angrepet fire ganger. Totalt skal utbyttet fra disse angrepene summeres til om lag 65 millioner dollar. AP News skriver at mange av disse angrepene ikke krevd stort mer enn internettilgang og en PC, og at de stadig blir mer sofistikerte der de karakteriseres ved lav risiko og høy utbytte.

Annonse
I mars skrev vi at Nord-Korea stajl bitcoins for 4,9 milliarder kroner.

Kilde:
AP News

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse