Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Nord-Koreas ser seg nødt til å bruke kriminelle metoder for å sikre seg penger. (Ill.: David McBee)

– Nord-Korea stjal bitcoins for 4,9 milliarder kroner

Sikter seg også inn mot Russland.

En rapport fra FN avslører at Nord-Korea bruker nettet for å stjele til seg penger både fra tradisjonelle finansielle institusjoner og bitcoin-systemer.

Super-hackere stjeler for Nord-Korea

Det er snakk om intet mindre enn 571 millioner dollar, eller omlag 5 milliarder kroner, ifølge rapporten som mener at «The Lazarus Group», som også er kjente som «Hidden Cobra», «Guardians of Peace», «ZINC» og Nickel Academy», står bak.

Fordelen for Nord-Korea, i motsetning til tradisjonelle metoder, er at det selvsagt er langt vanskeligere å spore hackerbruppene.

Sikter seg inn mot Russland også

Beløpet som nevnes skal gruppen ha hentet inn i løpet av fem angrep mot bitcoin-plattformer i Asia mellom januar 2017 og september 2018 – med andre ord kan de totalt sett ha stjålet til seg langt mer i løpet av flere år.

En utvikling i situasjonen, som er interessant geo-politisk, er at hackergruppen, som kaller seg Bluenoroff (en undergruppe), nå også har siktet seg inn mot Russiske (landet er langt mer vennlig mot Nord-Korea enn Vesten) interesser ved å nyttegjøre ondsinnede Office-dokumenter som sikter seg inn mot landets organisasjoner.

 

Kilde:
FN

Stikkord: bitcoin, nordkorea, politikk