- Nord-Korea stjal bitcoins for 4,9 milliarder kroner
Nord-Koreas ser seg nødt til å bruke kriminelle metoder for å sikre seg penger.

– Nord-Korea stjal bitcoins for 4,9 milliarder kroner

En rapport fra FN avslører at Nord-Korea bruker nettet for å stjele til seg penger både fra tradisjonelle finansielle institusjoner og bitcoin-systemer.

Super-hackere stjeler for Nord-Korea

Det er snakk om intet mindre enn 571 millioner dollar, eller omlag 5 milliarder kroner, ifølge rapporten som mener at “The Lazarus Group”, som også er kjente som “Hidden Cobra”, “Guardians of Peace”, “ZINC” og Nickel Academy”, står bak. Fordelen for Nord-Korea, i motsetning til tradisjonelle metoder, er at det selvsagt er langt vanskeligere å spore hackerbruppene.

Sikter seg inn mot Russland også

Beløpet som nevnes skal gruppen ha hentet inn i løpet av fem angrep mot bitcoin-plattformer i Asia mellom januar 2017 og september 2018 – med andre ord kan de totalt sett ha stjålet til seg langt mer i løpet av flere år. En utvikling i situasjonen, som er interessant geo-politisk, er at hackergruppen, som kaller seg Bluenoroff (en undergruppe), nå også har siktet seg inn mot Russiske (landet er langt mer vennlig mot Nord-Korea enn Vesten) interesser ved å nyttegjøre ondsinnede Office-dokumenter som sikter seg inn mot landets organisasjoner.   Kilde: FN