iphone-x-batteri
iPhone-eiere som har foretatt batteriskifte selv eller et sted uten Apple-autorisasjon kan møte på en litt avskrekkende melding.

Annonse


Apple vil virkelig ikke at du skal skifte batteriet hos en tredjepart

Det er ingen hemmelighet at Apple ikke liker det når du skifter iPhone-batteriet ditt selv eller hos en tredjepart. I den nyeste programvaren oppdages det dersom du har montert et batteri som mangler en offisiell autentiseringsnøkkel.

Dukker opp en skummel melding

Følgelig vil du motta en varsel om batteriets helse.

Endringen ble først oppdaget av iFixit som melder at det er gjeldende for brukere med iPhone XR, XS og XS Max. Programvaren det gjelder er iOS 12 og iOS 13 beta. Ved å besøke batterisiden under innstillingene på telefonen din vil du møte på følgende beskjed dersom du har foretatt et batteriskifte hos en uautorisert forhandler:

Viktig batterimelding
Ikke i stand til å bekrefte originalt batteri i denne iPhone-enheten
Helseinformasjon for batteriet er ikke tilgjengelig

Annonse


Meldingen over dukker som regel opp når det originale batteriet har et problem som gjør at det må erstattes, skriver Engadget. Nå er ikke dette tilfellet lenger, og meldingen kan dukke opp selv om du har et fullt fungerende batteri – og interessant nok selv om det er et originalt batteri fra Apple selv. iFixit omtaler det som ganske sikkert at det ikke er en feil, men at selskapet bevisst har gjort det på denne måten.

Kilde:
iFixit

Annonse