Big tech
Verdens største teknologigiganter skal etterforskes av det amerikanske justisdepartementet.

Annonse


USA åpner etterforskning mot Google, Facebook, Amazon, Apple og andre

Det amerikanske justisdepartementet skal snart åpne en bred etterforskning mot noen av verdens største teknologiselskaper. Dette inkluderer trolig både Facebook, Google, Amazon og flere andre, også kjent som «big tech».

Går etter «markedsledende plattformer»

Departementet avslører dette selv i en pressemelding tirsdag, dog uten å nevne disse selskapene spesifikt. Det er imidlertid liten tvil om hvilke selskaper det er snakk om – i pressemeldingen står det at etterforskningen vil dreie seg rundt «markedsledende plattformer på internett».

Etterforskningen har også vært ryktet i lang tid. Den foregår for øvrig separat fra den andre etterforskningen mot Google, som ble åpnet tidligere i sommer.

«Uten disiplinen av meningsfull markedsbasert konkurranse, kan digitale plattformer opptre på måter som ikke svarer til forbrukernes krav», sier assisterende riksadvokat Makan Delrahim fra Antitrust-avdelingen.

Annonse
Les også: Google etterforskes av justisdepartementet i USA

Myndighetene i USA mistenker at selskapene bevisst har tatt i bruk ulovlige metoder for å hemme konkurransen i markedet.

Gjennom etterforskningen, som er bred og omfattende, skal justisdepartementet undersøke hvordan store markedsledende selskaper har kommet til den posisjonen de er i.

Big tech
Flere av disse selskapene skal etterforskes.

«Utbredte bekymringer» for lovbrudd

Har selskapene forhindret konkurranse? Har de på noe vis skadet forbrukeren? Har de bevisst skadet konkurransen? Disse spørsmålene blir sentrale i etterforskningen.

«Utbredte bekymringer» som enkeltindivider og industrien har reist rundt gigantenes praksis når det gjelder søk, sosiale medier og nettbutikk-virksomhet, skal også stå sentralt.

«Departementets Antitrust-avdeling konfererer med og søker informasjon fra offentligheten, inkludert industri-deltakere som har direkte innsikt i konkurransen på nettbaserte plattformer», skriver departementet i pressemeldingen.

Kilde:
Gizmodo / Justisdepartementet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse